Εγγραφο «καίει» το δεξί χέρι του Ζεπ Μπλάτερ - Μίζα ύψους 10 εκατ. δολαρίων - iefimerida.gr

Εγγραφο «καίει» το δεξί χέρι του Ζεπ Μπλάτερ - Μίζα ύψους 10 εκατ. δολαρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στη FIFA δεν έχουν τελειωμό. Μπορεί η εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Παρασκευής να ανέδειξε πρόεδρο για μια ακόμη φορά τον Ζεπ Μπλάτερ, όμως το δεξί του χέρι, ο Ζερόμ Βάλκε φέρεται να είναι μπλεγμένος σε υπόθεση δωροδοκίας ύψους 10 εκ. δολαρίων.

Στις 4 Μαρτίου του 2008, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής έστειλε μια επιστολή στον Ζερόμ Βάλκε μέσω της οποίας ζητούσε το ποσό των 10 εκ. δολαρίων να καταλήξει στον Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος είναι ένας εκ των συληφθέντων. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, είχε συστήσει μια οργάνωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα και οι Αφρικανοί επιθυμούσαν να... βοηθήσουν στο έργο του, ζητώντας από τον Βάλκε να μεσολαβήσει ώστε το ποσό το οποίο δικαιούνταν, να μεταφερθεί μέσω της FIFA στον Γουόρνερ. Τα χρήματα όντως μεταφέρθηκαν, όχι όμως στα ταμεία της CONCACAF αλλά σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, το οποίο είναι ανάμεσα στους 14 κατηγορούμενους της υπόθεσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούνται φυσικά ερωτηματικά και για το κατά πόσο οι Αφρικανοί ήθελαν πραγματικά να συνεισφέρουν ή ήθελαν να ανταμείψουν τον Γουόρνερ για τη θετική του ψήφο την ημέρα της ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Ν.Αφρική.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIFA κλήθηκε φυσικά να απαντήσει και με δήλωσή του στους «Times» υποστήριξε πως όταν έλαβε την επιστολή δεν έδωσε την έγκρισή του για την πληρωμή αφού άλλωστε δεν ήταν και στη δικαιοδοσία του ενώ ανέφερε ότι υπεύθυνος εκείνη την περίοδο ήταν ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Χούλιο Γκροντόνα, ο οποίος όμως δεν είναι πλέον εν ζωή...

Εγγραφο «καίει» το δεξί χέρι του Ζεπ Μπλάτερ - Μίζα ύψους 10 εκατ. δολαρίων | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζερομ βαλκε Ζεπ Μπλάτερ έγγραφο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ