6 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα φιλιά [εικόνες] - iefimerida.gr

6 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα φιλιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρομαντικά,παθιασμένα, παιδικά. Τα φιλιά, όσο και να μοιάζουν απλά, δεν είναι.

Τα παρακάτω πέντε περίεργα πράγματα για τα φιλιά το αποδεικνύουν:

Το 10% του πληθυσμού της γης δεν φιλιέται

Το φιλί είναι μια ένδειξη στοργής και τρυφερότητας. Κι όμως σε ορισμένα μέρη του πλανήτη δεν θεωρείται κάτι φυσιολογικό. Οι κάτοικοι ενός νησιού του Ειρηνικού Ωκεανού δεν συνηθίζουν τέτοιες διαχυτικές κινήσεις. Στο Σουδάν, ακόμη, φοβούνται μην χάσουν την ψυχή τους, ενώ οι Εσκιμώοι τρίβουν τις μύτες του αντί να φιλιούνται.

Είναι καλό για την υγεία μας

Φιληθείτε ελεύθερα κάνει καλό!Ερευνες αποκάλυψαν πως το φιλί μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και να μειώσει την πίεση του αίματος, εξαιτίας της ευχαρίστησης και της χαλάρωσης. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως με τα φιλιά καίτε και θερμίδες (2 θερμίδες το λεπτό).

6 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα φιλιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Παγκόσμιο ρεκόρ φιλιού

Μόλις 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα διήρκεσε το πιο μεγάλο φιλί του κόσμου. Ο Ekkachai και η Laksana Tiranarat από την Ταϊλάνδη, έγραψαν ιστορία το 2013.

Ολα είναι θέμα χημείας

Οταν δύο άνθρωποι λένε πως έχουν χημεία το εννοούν. Κάθε φιλί εκκρίνει τη χημική ουσία γνωστή ως ντοπαμίνη. Αυτή διεγείρει την έντονη λαχτάρα και επιθυμία και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του ατόμου. Επιστήμονες μελέτησαν ζευγάρια και διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος απελευθερώνει μειωμένα επίπεδα ντοπαμίνης, όσο διαρκεί η σχέση. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την απιστία. Εξίσου σημαντική, όμως, είναι και μια ακόμη ουσία που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του φιλιού, η οξυτοκίνη. Οι ειδικοί λένε πως ακόμα και τα μεγαλύτερα ζευγάρια θα πρέπει να συνεχίσουν να φιλιούνται για να απελευθερώνεται η οξυτοκίνη .

Απαγορεύεται σε μερικές χώρες

Ακόμα και στον 21ο αιώνα σε κάποιες χώρες απαγορεύεται να φιληθείς δημόσια. Για την ακρίβεια, αν το κάνεις, μπορεί να πας φυλακή. Στην Αραβία, για παράδειγμα, τα φιλιά σε δημόσιους χώρους είναι ενάντια στις παραδόσεις τους και επιτρέπονται μόνο μέσα στο σπίτι.

6 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα φιλιά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μερικοί άνθρωποι το φοβούνται

Αλλοι φοβούνται τα ύψη, κάποιοι τους κλειστούς χώρους και ορισμένοι τα φιλιά. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: μικρόβια, ασθένειες, κάποια τραυματική εμπειρία (βιασμός ή σωματική κακοποίηση) ακόμα και η απόρριψη.Μερικοί άνθρωποι παθαίνουν, μάλιστα, έντονο κρίσεις πανικού με τη σκέψη των φιλιών, ενώ άλλοι φρικάρουν όταν βλέπουν άλλους να φιλιούνται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλί παράξενα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ