Κομισιόν: Καλό σημάδι η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ Ελλάδας-δανειστών - iefimerida.gr

Κομισιόν: Καλό σημάδι η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ Ελλάδας-δανειστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά έγγραφα ανταλλάσσονται μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, δηλώνει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρντ.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, ρωτήθηκε για το κείμενο των 47 σελίδων, το οποίο φαίνεται να παραδόθηκε χθες το βράδυ από την Ελλάδα στο Βερολίνο όπου συναντήθηκαν οι Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ.

Πάντως, δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι η ΕΕ δεν αρέσκεται να σχολιάζει την ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο πλευρών η οποία καλείται από τους αξιωματούχους ως «paperology», ωστόσο η Μπράιντχαρντ σχολίασε: «Το γεγονός πως ανταλλάσσονται έγγραφα είναι καλό σημάδι».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν προειδοποίησε να μην υπάρξει υπεραισιοδοξία, καθώς οι δύο πλευρές «δεν είναι ακόμα εκεί», εννοώντας τη συμφωνία.

Eπίσης η Μπράιντχαρντ δήλωσε ότι κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή τους στο Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αποτίμησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών.

Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας μιλούν με μία φωνή. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και ότι όλοι οι θεσμοί είναι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε η Μπράιντχαρντ, πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή συνάντηση στο Βερολίνο και συγκεκριμένα για να καταγραφεί η πρόοδος στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών.

Όσον αφορά στη «μορφή» της χθεσινής «μίνι συνόδου» για την Ελλάδα, η Μπράιντχαρντ είπε ότι ήταν απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ενώ ερωτηθείσα γιατί δεν προσκλήθηκαν κι' άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες, παρέπεμψε στη Γερμανική Καγκελαρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ