Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω της πενταμερούς - iefimerida.gr

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω της πενταμερούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, καθώς οι ηγέτες της Ευρώπης και το ΔΝΤ ζήτησαν να ενταθούν οι προσπάθειες για την επίλυση του αδιεξόδου με την Ελλάδα και να αποτραπεί η χρεοκοπία της.

Το ευρώ υπερίσχυσε έναντι των 13 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου, ενώ το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά των τελευταίων 12 ετών έναντι του γιεν. Κατά τον Πίτερ Ντραγκίσεβιτς, στρατηγικό αναλυτή της Commonwealth Bank of Australia, «όλοι εξακολουθούν να επικεντρώνονται στο θέμα της Ελλάδας και για το αν θα έχουμε ή όχι συμφωνία. Είναι πιο πιθανό να έχουμε μια κάποια συμφωνία, από το να μην έχουμε. Αν και στο παρελθόν έχουμε δει τα πάντα να καταρρέουν».

Την Τρίτη το ευρώ αναρριχήθηκε κατά 0.4% στα 1,0967 δολάρια, μετά από μείωση 0,5% εκατό της Δευτέρας, ενώ αυξήθηκε κατά 0,2% στα 136,55 γιέν.Το δολάριο υποχώρησε 0,2% στα 124,52 γιέν.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, όλα αυτά συνέβησαν ως αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν οι Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ στο Βερολίνο, το βράδυ της Δευτέρας, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρώ δολάριο γιεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ