Πυρετός στο Twitter: Πως σχολίασαν δημοσιογράφοι ξένων ΜΜΕ τη Σύνοδο Κορυφής στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Πυρετός στο Twitter: Πως σχολίασαν δημοσιογράφοι ξένων ΜΜΕ τη Σύνοδο Κορυφής στο Βερολίνο

Menelaos Myrillas/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως ήταν αναμενόμενο το twitter πήρε «φωτιά» από την ξαφνική μίνι-σύνοδο κορυφής.

Ολοι οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων ΜΜΕ επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με το τι συζητούσαν οι ηγέτες των θεσμών, στη γερμανική πρωτεύουσα. Παράλληλα όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέφεραν διαρκώς το κλίμα και από την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου.

O Paul Mason, οικονομικός συντάκτης του Channel 4 News έγραψε πως ΔΝΤ και ΕΚΤ είναι έτοιμοι για μια τελική πρόταση «take or leave it» για την Ελλάδα. Ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι η βάση για τη συμφωνία θα είναι μια προφορική δέσμευση για επαναφορά της ρευστότητας.

Ο Simon Nixon διερωτήθηκε αν είναι ώρα για την πρόταση «take it or leave it» συνοδευόμενη από μια δέσμευση για την ανακούφιση του χρέους της Ελλάδας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Hugo Dixon τουιτάρισε την συνάντηση «κορυφής» στο Βερολίνο

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του RadioRadicale στις Βρυξέλλες, David Carretta, πηγές από το Βερολίνο του είπαν πως απόψε θα μπορούσε να έρθει η «τελευταία προσφορά» για την Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού γραφείου του Guardian στις Βρυξέλλες Ian Traynor χρησιμοποίησε το hashtag #grexit και υπενθύμισε: Την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τα πράγματα πρέπει να ρυθμιστούν από τους ηγέτες. Την Δευτέρα το βράδυ, στο Βερολίνο, Μέρκελ και Ολάντ έδειξαν να παραδέχονται ότι έχει δίκιο.

Ενώ αμέσως μετά ανέφερε ότι όσοι δεν προσκλήθηκαν στην μίνι-σύνοδο της ευρωζώνης στο Βερολίνο θα ενοχληθούν.

H Μέγκαν Γκριν από τον Economist σχολιάζει σκωπτικά «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν καλεσμένος στο πάρτι του Βερολίνου. Θα του δώσουν το τελεσίγραφο μόλις κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους πιστωτές της Ελλάδας.

Η Ελένα Σμιθ από την άλλη, ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα, σχολίασε την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την αποψινή συνάντηση. «Αποκλεισμένος από τις συζητήσεις στις οποίες θα ήθελε να παραστεί, ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει υποβιβαστεί στο περιθώριο απόψε, αναγκασμένος να μείνει στο ρόλο του θεατή στη συνάντηση που θα μπορούσε να κρίνει τη μοίρα της χρεωμένης χώρας του». Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών της δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα «Είμαστε στο χείλος. Ξέρουμε ότι κάτι θα συμβεί, απλά δεν ξέρουμε τι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ