Το Βερολίνο «βλέπει» συμφωνία: Η Μέρκελ έβαλε στην... άκρη τον Σόιμπλε – Καλεί τον Τσίπρα στη Γερμανία; - iefimerida.gr

Το Βερολίνο «βλέπει» συμφωνία: Η Μέρκελ έβαλε στην... άκρη τον Σόιμπλε – Καλεί τον Τσίπρα στη Γερμανία;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Βερολίνο δεν θα εκπλαγεί εάν την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινωθεί ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Θεσμών και Ελλάδας σημειώνει η Deutsche Welle.

Κάνοντας μια ανάλυση των τελευταίων ημερών το πρακτορείο επισημαίνει ότι παρά τις συνεχείς αναφορές για έξοδο από το ευρώ, τα έγκυρα μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και πως το Grexit είναι απλά ένα διαπραγματευτικό ατού.

Η αίσθηση πως μια συμφωνία είναι κοντά τροφοδοτείται και από τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Βερολίνο, όπου η μόνη αρμόδια πηγή που προβαίνει σε δηλώσεις ουσίας, αν και περιορισμένης έκτασης, είναι η καγκελαρία. Από εκεί κινούνται, καθ' όλες τις ενδείξεις, τα νήματα για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και το επιτελείο του φαίνεται να διαδραματίζουν έναν λίγο ή πολύ παθητικό ρόλο. Κύριοι παίκτες των διαπραγματεύσεων από γερμανικής πλευράς είναι οι στενοί σύμβουλοι τις Ανγκελα Μέρκελ και βέβαια η ίδια που το αργότερο κάθε δεύτερη μέρα φαίνεται να επικοινωνεί με το Γάλλο πρόεδρο και τον Ελληνα πρωθυπουργό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η επόμενη τηλεδιάσκεψη των τριών είναι για σήμερα (Κυριακή). Θέματα της ατζέντας θα πρέπει να είναι μεταξύ άλλων το συνταξιοδοτικό καθεστώς, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις.

Τέλος, σημειώνει η Deutche Welle, τη Δευτέρα θα συναντηθούν στο Βερολίνο η Ανγκελα Μέρκελ με τους Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Και αν από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις προκύψουν έως αύριο απτά και βιώσιμα αποτελέσματα, δεν αποκλείεται η συνάντηση να πραγματοποιηθεί με διευρυμένη σύνθεση...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ