Η «θύελλα» Παναρίτη καλά κρατεί -Παπαδημούλης: Να εξεταστεί το θέμα μετά τη συμφωνία, Λεουτσάκος: Αστοχη επιλογή - iefimerida.gr

Η «θύελλα» Παναρίτη καλά κρατεί -Παπαδημούλης: Να εξεταστεί το θέμα μετά τη συμφωνία, Λεουτσάκος: Αστοχη επιλογή

(EUROKINISSI/ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ημέρες έχουν περάσει από την επιλογή της Ελενας Παναρίτη ως εκπροσώπου στο ΔΝΤ, αλλά η «θύελλα» που προκλήθηκε δεν έχει κοπάσει ακόμη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα, μετά από τη συμφωνία, ενώ ο Στάθης Λεουτσάκος χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή και δεν δίστασε να πει ότι φέρει ευθύνη αυτός που την έκανε.

Συγκεκριμένα, μετά από την τοποθέτησή του μέσω Twitter το Σάββατο, με την οποία είχε εκφράσει τη διαφωνία του για το πρόσωπο της κ. Παναρίτη ζητώντας από κυβέρνηση και πρωθυπουργό να το επανεξετάσουν, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε ξανά σήμερα στο ζήτημα. «Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμφωνία, η επίτευξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα, η έγκρισή της, η έναρξη εφαρμογής της. Θέματα που αφορούν σε επιλογές προσώπων, στις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται αυτές οι επιλογές κ.λπ., όπου έχουν διατυπωθεί και κριτικές παρατηρήσεις, αυτά θα εξεταστούν συλλογικά μετά με τους κανόνες που προβλέπονται», είπε μιλώντας στο Mega, όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα.

Ο κ. Λεουτσάκος από την άλλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή της κ. Παναρίτη και σημείωσε ότι την ευθύνη την έχει και αυτός που κάνει την επιλογή.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της συμφωνίας και αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφισή της, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι αν δεν υπάρξει η επιβεβαίωση της δεδηλωμένης, τότε ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, «ζητώντας την επαναβεβαίωση και αναβάπτιση της λαϊκής εμπιστοσύνης, και σε μια τέτοια περίπτωση -που εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί - ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει 36% αλλά 45%».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ