Ο Σαρκοζί ξεκίνησε τις αλλαγές από το όνομα -«Οι Ρεπουμπλικανοί» πλέον το κόμμα του - iefimerida.gr

Ο Σαρκοζί ξεκίνησε τις αλλαγές από το όνομα -«Οι Ρεπουμπλικανοί» πλέον το κόμμα του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αλλαγές που θέλει να κάνει ο Νικολά Σαρκοζί στο κόμμα του ξεκινούν από το όνομα, την Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), που στο εξής θα λέγεται «Οι Ρεπουμπλικανοί».

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε την αλλαγή της ονομασίας την Παρασκευή, ως πρώτη κίνηση στην προετοιμασία για τη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2017. «Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι μόνο το νέο όνομα ενός κόμματος. Είναι ένα σύνθημα για όλες εκείνες και όλους εκείνους που υποφέρουν βλέποντας τη Δημοκρατία να χάνει έδαφος καθημερινά και θέλουν να αντιτάξουν σε αυτή την οπισθοχώρηση μια αποφασιστική άρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σαρκοζί σε μήνυμά του μέσω του διαδικτύου. Το νέο σύμβολο του κόμματος είναι ένα τρίχρωμο R, μπλε, λευκό και κόκκινο, όπως και η σημαία της χώρας.

Η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα, που ιδρύθηκε το 2002, θα αποκαλείται πλέον από σήμερα Οι Ρεπουμπλικάνοι, όπως επιθυμούσε ο Σαρκοζί και ενέκριναν μέσω μιας ψηφοφορίας που έγινε μέσω Διαδικτύου προχθές Πέμπτη και χθες Παρασκευή χιλιάδες μέλη του κόμματος.

Τα μέλη του δεξιού κόμματος που συμμετείχαν στην ψηφοφορία τάχθηκαν κατά 83% υπέρ της αλλαγής του ονόματος. Περίπου το 46% των μελών του UMP—ή 97.440 πρόσωπα—έλαβαν μέρος στη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η ηγεσία του κόμματος.

Κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, που εξέφραζαν ανησυχία για το γεγονός ότι η δεξιά διεκδικεί μια ονομασία που παραπέμπει σε κοινές αξίες των Γάλλων, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αυτή την εβδομάδα για εμποδίσουν την αλλαγή της ονομασίας του UMP, αλλά οι δικαστές δεν πείσθηκαν.

Πέραν της αλλαγής του ονόματος του κόμματος, ο Σαρκοζί πέτυχε να υπερψηφιστούν αλλαγές στο καταστατικό του αλλά και στην ηγετική του ομάδα. Ο Σαρκοζί κάνει λόγο περί «επανίδρυσης» του κόμματος στο συνέδριό του, που ξεκινάει σήμερα Σάββατο.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Σαρκοζί σταδιακά ανακτά την πλήρη κυριαρχία στη γαλλική δεξιά και ότι θα είναι πράγματι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2017, κερδίζοντας τον βασικό του αντίπαλο, τον πρώην πρωθυπουργό του Αλέν Ζιπέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ