Ιταλία: Μόνο χθες διασώθηκαν 3.300 μετανάστες - Ανασύρθηκαν νεκροί 17 - iefimerida.gr

Ιταλία: Μόνο χθες διασώθηκαν 3.300 μετανάστες - Ανασύρθηκαν νεκροί 17

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 3.300 μετανάστες διασώθηκαν την Παρασκευή στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.

Σήματα κινδύνου εξέπεμψαν 17 διαφορετικά πλοιάρια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ανασύρθηκαν 17 σοροί, οι οποίες εντοπίστηκαν σε 3 φουσκωτές λέμβους, όπου βρίσκονταν περίπου 300 μετανάστες εν ζωή.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, το ιταλικό πολεμικό ναυτικό δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει τα αίτια θανάτου των μεταναστών.

Αλλωστε, το Λιμενικό συνήθως αναφέρει πως οι μετανάστες βρίσκονται κάτω από «ακραίες» καταστάσεις, όπως αφυδάτωση, εναλλαγές ζέστης και κρύου, επιθέσεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Πολλοί μετανάστες πεθαίνουν επίσης από ασφυξία έχοντας εισπνεύσει τις αναθυμιάσεις της μηχανής ενώ ταξιδεύουν κλεισμένοι στα αμπάρια.

Στις επιχειρήσεις που έγιναν συμμετείχαν τουλάχιστον 4 πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, πλοία της ακτοφυλακής και των τελωνειακών αρχών, ιρλανδικά και γερμανικά, πλοία άλλων χωρών που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Triton, αλλά και φορτηγά πλοία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ