67χρονη έπαιρνε επί 26 χρόνια παράνομα σύνταξη χηρείας - iefimerida.gr

67χρονη έπαιρνε επί 26 χρόνια παράνομα σύνταξη χηρείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη την Παρασκευή από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 67χρονη η οποία λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας επί 26 χρόνια, από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.-Ε.Τ.Α.Α.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οπως προέκυψε, η 67χρονη έπαιρνε σύνταξη χηρείας από το 1987, λόγω θανάτου του συζύγου της, που ήταν ασφαλισμένος στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, η οποία πιστωνόταν σε τραπεζικό λογαριασμό. Για να μην διακοπεί η καταβολή της σύνταξης λόγω γάμου που τέλεσε το 1989, δεν δήλωσε το γάμο, ούτε στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων, ούτε και στο ταμείο.

Στην κατοχή της 67χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε η κάρτα αναλήψεων της τράπεζας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη χηρείας. Το ποσό που ζημίωσε το ταμείο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, από το 1987 έως και σήμερα, ανέρχεται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σύνταξη παράνομη Σύλληψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ