Μεϊμαράκης: Αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή θα προκαλέσει αναταραχή σε όλα τα κόμματα - iefimerida.gr

Μεϊμαράκης: Αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή θα προκαλέσει αναταραχή σε όλα τα κόμματα

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναταραχή σε όλες της κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων θα φέρει η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση, εκτιμά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News, προβλέπει ότι τα κόμματα θα δοκιμαστούν: «Είναι σίγουρο ότι θα φέρει αναταραχή σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες και κυρίως σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που έχουν την κύρια ευθύνη για την υπογραφή, την ψήφιση και την υλοποίηση της συμφωνίας» σημειώνει.

Διερωτάται εάν η αντιπολίτευση θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν ο πρωθυπουργός μετατρέψει την ψηφοφορία για τη συμφωνία σε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ εκτιμά ότι θα έχει πολιτικό πρόβλημα η κυβέρνηση και θα οδηγηθεί σε εκλογές εάν δεν συγκεντρώσει τον απόλυτο αριθμό της πλειοψηφίας στην ψηφοφορία, καθώς δεν θα μπορέσει ακόμη και εάν ψηφίσει η αντιπολίτευση να την υλοποιήσει

Ως προς τη συμφωνία καθ' αυτή, αναφέρει ότι θα κριθεί από το περιεχόμενό της καθώς «δεν μπορεί κανείς να παίρνει αρνητική ή θετική θέση χωρίς να την έχει διαβάσει».

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, ζητά επίσης από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να αφήσει τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση. «Το να υποστηρίζεις δημοσίως ότι θα ψηφίσεις τη συμφωνία άνευ όρων και χωρίς να την έχεις δει, άθελά σου αδυνατίζεις τη διαπραγματευτική θέση της χώρας» υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ΝΔ συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ