Δεν το κουνάει ο Μπλάτερ: Οσοι ευθύνονται να φύγουν από την FIFA - iefimerida.gr

Δεν το κουνάει ο Μπλάτερ: Οσοι ευθύνονται να φύγουν από την FIFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εμφανή διάθεση να παραμείνει στη FIFA και να μην αποχωρήσει ούτε μετά το τεράστιο σκάνδαλο που ξέσπασε, εμφανίστηκε ο Ζεπ Μπλάτερ.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου πραγματοποίησε ομιλία στην τελετή έναρξης του Κογκρέσου της FIFA και έδειξε σε όλους ότι θα περιμένει αύριο την 5η εκλογή του στην προεδρία.
Ο κ. Μπλάτερ δήλωσε πως τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν έριξαν σκιά στο ποδόσφαιρο, αλλά έκανε λόγο για μεμονωμένες πράξεις που ντροπιάζουν το άθλημα και απαιτούν άμεση αλλαγή.

«Δεν θα επιτρέψουμε η φήμη του ποδοσφαίρου και της FIFA να παρασυρθεί στη λάσπη και πρέπει να σταματήσει τώρα. Όσοι ευθύνονται πρέπει να διωχθούν και να κληθούν να απολογηθούν για τις πράξεις τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά». Στη συνέχεια προέβλεψε πως οι ερχόμενοι μήνες δε θα είναι εύκολοι για την Ομοσπονδία και δήλωσε σίγουρος πως θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα άσχημα νέα.

Δεν το κουνάει ο Μπλάτερ: Οσοι ευθύνονται να φύγουν από την FIFA | iefimerida.gr 0



Ωστόσο, επισήμανε πως είναι απαραίτητο «να γίνουν πράγματα ώστε όλοι στο ποδόσφαιρο να ανταποκρίνονται στην ηθική», καθώς όπως είπε «το ποδόσφαιρο αξίζει τόσα περισσότερα». Όσο για τους συλληφθέντες χθες από το FBI δήλωσε ο Ελβετός προέδρος της FIFA κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψει οι δράσεις μεμονωμένων ανθρώπων να καταστρέψουν τη δουλειά όλων όσων εργάζονται για το ποδόσφαιρο.

Βέβαια, σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί δήλωσε ότι δε μπορεί να ελέγχει τους πάντες, προσθέτοντας ότι «ενήργησαν δίχως να το γνωρίζω». Σχετικά με αυτό πρόσθεσε ότι «αν ο κόσμος θέλει να λειτουργήσει λάθος θα προσπαθήσει να κρυφτεί». Καταλήγοντας είπε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για να συλληφθούν όσοι ευθύνονται για οποιαδήποτε υπόθεση διαφθοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζεπ Μπλάτερ Fifa σκάνδαλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ