Επίθεση Πούτιν στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της FIFA - Στηρίζει τον Μπλάτερ ο Ρώσος Πρόεδρος - iefimerida.gr

Επίθεση Πούτιν στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της FIFA - Στηρίζει τον Μπλάτερ ο Ρώσος Πρόεδρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκάθαρη θέση κατά των Η.Π.Α. πήρε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση για το σκάνδαλο της FIFA και τις συλλήψεις νυν και πρώην στελεχών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το σκάνδαλο της FIFA που ταράζει από χθες τα νερά του παγκόσμιο ποδοσφαίρου, φαίνεται ότι παίρνει και πολιτικές διαστάσεις. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κατά των Αρχών των Η.Π.Α. τονίζοντας ότι δεν ήταν στη δικαιοδοσία τους να επέμβουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ότι επέλεξαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να επέμβουν προκειμένου να μην επανεκλεγεί ο Ζεπ Μπλάτερ στην προεδρία με κίνδυνο μάλιστα να χάσει η Ρωσία την ανάθεση του Μουντιάλ του 2018.

«Πρόκειται για μία ακόμη κραυγαλέα προσπάθεια των ΗΠΑ να επεκτείνουν τη νομική τους δικαιοδοσία σε άλλα κράτη. Είναι δεδομένο ότι κάποιοι έχουν παραβεί τους κανόνες αλλά οι Η.Π.Α. δεν είχαν λόγο να εμπλακούν. Κανένας από τους κατηγορούμενος δεν είναι Αμερικανός πολίτης. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν θέλουν να εκλεγεί ξανά πρόεδρος ο κύριος Μπλάτερ» τόνισε ο Πούτιν, ο οποίος στηρίζει ανοιχτά τον Ζεπ Μπλάτερ στη συγκεκριμένη υπόθεση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βλάντιμιρ Πούτιν Ζεπ Μπλάτερ Η.Π.Α.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ