Κονστάνσιο: Η ΕΚΤ θα επιλέξει τα ελληνικά ομόλογα όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα - iefimerida.gr

Κονστάνσιο: Η ΕΚΤ θα επιλέξει τα ελληνικά ομόλογα όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάνσιο πήρε θέση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την παραμονή της στην Ευρωζώνη και τις πιθανότητες να γίνουν δεκτά τα ελληνικά ομόλογα.

Συγκεκριμένα τόνισε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και όταν είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς ποιο θα είναι το μέλλον της. Ωστόσο, επισήμανε πως για την ΕΚΤ εξακολουθεί να εργάζεται με την υπόθεση ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα. Όπως τόνισε: «Νομικά η Ελλάδα δεν μπορεί να αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση».

Ο κ. Κονστάνσιο επισήμανε πως η ΕΚΤ θεωρεί τις ελληνικές τράπεζες φερέγγυες γι' αυτό και μέχρι τώρα έχει δώσει 114 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του ELA. Μάλιστα, σημείωσε πως δεν υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα σε μια χρεοκοπία από πλευράς της κυβέρνησης και της αφερεγγυότητας των ελληνικών τραπεζών. Για να προσθέσει, πάντως, ότι σε μια πιθανή χρεοκοπία, οι ελληνικές τράπεζες θα αναγκαστούν να επανεκτιμήσουν το ελληνικό χρέος που κατέχουν.

Όσο για το πότε θα δεχθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα ελληνικά ομόλογα ως επιλέξιμα, ο αντιπρόεδρος του θεσμού τόνισε πως αυτό θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί με επιτυχία το πέμπτο review του υπάρχοντος προγράμματος της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ