Βαρουφάκης για αύξηση ΦΠΑ στα νησιά: Οι υποσχέσεις μας δεν μπορούν να διαρκούν στο διηνεκές - iefimerida.gr

Βαρουφάκης για αύξηση ΦΠΑ στα νησιά: Οι υποσχέσεις μας δεν μπορούν να διαρκούν στο διηνεκές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει νέα αναδίπλωση, αυτή τη φορά για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού, είπε πως η κυβέρνηση αρνήθηκε -παρά τις πιέσεις- να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά στο πλαίσιο της συμφωνίας-γέφυρας, δηλαδή για τέσσερις μήνες.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως καμία δέσμευση δεν μπορεί να διαρκεί στο διηνεκές. «Δέσμευση στο διηνεκές δεν μπορεί να υπάρξει από κανέναν, πέρα από την προσωπική μου δέσμευση ότι θα παλέψουμε η νησιωτική πολιτική μας να είναι τέτοια που να είναι συμβατή με τις αγωνίες των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου».

Ανάλγητοι οι Θεσμοί, δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στους Θεσμούς, είπε πως «στις διαπραγματεύσεις που γίνονται ακόμα και σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απολύτως ανάλγητη αντιμετώπιση. Οι Θεσμοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους».

«Δεν είδατε τεχνοκράτες να εισβάλουν στο υπουργείο μου, σε κανένα υπουργείο. Δεν είδατε να ανακρίνουν υπουργούς, να περιμένουν έξω από τα υπουργεία τους υπουργούς για να τους μιλήσουν. Αυτό εγώ κάνω τον διαχωρισμό Θεσμοί-Τρόικα. Το πρόβλημα με τους Θεσμούς, είτε τους τους λέμε Θεσμούς είτε τους λέμε Τρόικα, είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους, γι' αυτό θα πρέπει να τελειώσουμε με τους Θεσμούς και από δω και πέρα να διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Αδειάζει» και όσους μίλησαν για BRICS

Η τράπεζα των BRICS είναι σημαντική εξέλιξη για όλη την παγκόσμια οικονομία όχι μόνο για την Ελλάδα, είπε ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε «μια τέτοια τράπεζα μπορεί να παίξει αναπτυξιακό ρόλο μετά τη συμφωνία δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια συμφωνία. Όποιος πιστεύει ότι μια τέτοια τράπεζα μπορεί να υποκαταστήσει την συμφωνία απλά δε γνωρίζει τα οικονομικά της Ελλάδας».

Λύση στη διαπραγμάτευση μόνο μέσα από την ευρωπαΐκή οικογένεια

Παράλληλα ο κ.Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι «Δεν θα βρούμε λύση στο πρόβλημα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών και εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΠΑ νησία Γιάνης Βαρουφάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ