Ηχηρό μήνυμα Σόιμπλε: Αδειάζει τον Τσίπρα για συμφωνία - iefimerida.gr

Ηχηρό μήνυμα Σόιμπλε: Αδειάζει τον Τσίπρα για συμφωνία

The Council of the European Union / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπληξη προκάλεσαν στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, τόνισε πως δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς.

«Είναι ωραίο να ακούει κανείς όλα αυτά τα θετικά σχόλια να έρχονται από την Ελλάδα. Aλλά επί της ουσίας, δεν έχουμε προχωρήσει πολύ πιο κάτω στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους τρεις θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Για αυτό το λόγο εκπλήσσομαι από αυτά που λέγονται όλη την ώρα από την Αθήνα, συγκεκριμένα ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» προσέθεσε.

Ντάισελμπλουμ: Περισσότερες προσπάθειες για να έρθει η συμφωνία

Περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά της Αθήνας ζητά και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία.

«Θα πρέπει πραγματικά να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να φτάσει στην τελική ευθεία», τόνισε ο Ολλανδός υπουργός, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Eχουν γίνει πιο αισιόδοξοι όλο αυτό το διάστημα», προσέθεσε.

Παράλληλα, με τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, το Reuters αναφέρει πως «η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει αρχίσει τη σύνταξη συμφωνίας με τους πιστωτές, που θα ανοίξει το δρόμο για την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέρριψαν γρήγορα τους ευσεβείς αυτούς πόθους»

Μύλος με τη συμφωνία της Αθήνας

Την ίδια ώρα από το απόγευμα της Τετάρτης επικρατεί ένα μικρό αλαλούμ, καθώς, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για επικείμενη συμφωνία δίνοντας, μάλιστα, στη δημοσιότητα το προσχέδιο και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση-διάγγελμά του ανέφερε ότι η συμφωνία είναι κοντά, ενώ, μίλησε για «Κασσάνδρες» και κύκλους που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Οι διαρροές της Αθήνας, πάντως διαψεύστηκαν άμεσα από όλους σχεδόν τους εκπροσώπους των Θεσμών, ενώ η αντίδραση του Βερολίνου ήταν κάθετη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ