Μίλησε ο Μπλάτερ για το σκάνδαλο - Τιμωρεί όσους παρανομούν - iefimerida.gr

Μίλησε ο Μπλάτερ για το σκάνδαλο - Τιμωρεί όσους παρανομούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζεπ Μπλάτερ έσπασε τη σιωπή του μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στο εσωτερικό της FIFA και ανακοίνωσε την απόφαση της ομοσπονδίας να τιμωρήσει με απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, τους 11 που κατηγορούνται για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος.

Θέση για τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη διαφθορά κορυφαίων στελεχών της FIFA πήρε ο Ζεπ Μπλάτερ με γραπτή του δήλωση. Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας έκανε γνωστό πως οι έντεκα άνθρωποι που εμπλέκονται στην υπόθεση μπαίνουν στο περιθώριο μέχρι νεωτέρας και δεσμεύτηκε πως κάθε παραβατική συμπεριφορά θα οδηγεί σε απομάκρυνση του υπευθύνου. Πάντως ο κ. Μπλάτερ απέφυγε να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν για την παραμονή στη θέση του ή ζητούν την αναβολή των προγραμματισμένων για την Παρασκευή εκλογών στη FIFA.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για το ποδόσφαιρο, τους φιλάθλους και τη FIFA σαν οργανισμό. Αντιλαμβανόμαστε την απογοήτευση που έχουν εκφράσει πολλοί και γνωρίζω ότι τα σημερινά γεγονότα θα έχουν συνέπειες στον τρόπο που πολύς κόσμος μας αντιμετωπίζει.

Όσο δυσάρεστα κι αν είναι αυτά τα γεγονότα, πρέπει να γίνει σαφές πως τέτοιες δράσης και οι έρευνες που γίνονται από τις αρχές των ΗΠΑ και της Ελβετίας είναι ευπρόσδεκτες και θα βοηθήσουν ώστε να εφαρμοστούν ακόμη καλύτερα τα μέτρα που έχει ήδη πάρει η FIFA για να απομονώσει κάθε κακό στο ποδόσφαιρο.

Αν και θα υπάρξουν πολλοί δυσαρεστημένοι με το ρυθμό των αλλαγών, θα ήθελα να υπογραμμίσω τις δράσεις που έχουμε αναλάβει και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε. Όσα έγιναν σήμερα άρχισαν να δρομολογούνται όταν παραδώσαμε στις ελβετικές αρχές έναν φάκελο στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Θέλω να γίνω σαφής: τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου και να είστε σίγουροι πως αυτοί που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις θα τεθούν εκτός παιχνιδιού. Μετά τα σημερινά γεγονότα, η ανεξάρτητη επιτροπή ηθικής-που ήδη έχει σε εξέλιξη τις δικές της διαδικασίες για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022-πήρε άμεσα μέτρα τιμωρώντας προσωρινά εκείνους που έχουν κατονομαστεί από τις αρχές σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Αυτές οι ενέργειες βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τα βήματα που έχει κάνει η FIFA τον τελευταίο χρόνο για να αποκλείσει όσα μέλη της παραβιάζουν τον κώδικα ηθικής της ομοσπονδίας.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέσα στις τάξεις της FIFA για να απομονώσουμε κάθε παραβατική δράση, να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο παγκοσμίως είναι καθαρό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζεπ Μπλάτερ Fifa σκάνδαλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ