Μαριάνθη Αναστασάτου, η γυναίκα-έκπληξη που συμμετέχει στο Brussels Group [εικόνες]

Στο Brussels Group συμμετέχει πλέον και η Μαριάνθη Αναστασάτου, επιστημονική συνεργάτρια του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, με διδακτορικό στην Οικονομική Μεγέθυνση από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Την κ. Αναστασάτου, αδελφή του τέως γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών επί υπουργίας Γκίκα Χαρδούβελη, Τάσου Αναστασάτου, έφερε στην ελληνική αποστολή ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης.


Οπως αναφέρει η στήλη «Βηματοδότης», εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτρια του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, σπούδασε Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο του York και διδακτορικό στην Οικονομική Μεγέθυνση από το Πανεπιστήμιο του Bristol.

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Έχει εμπειρία στην ανάλυση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδα και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ομάδες εργασίας Output Gap και Lisbon Methodology της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στο WP1 on Macroeconomic and Structural Policy Analysis του ΟΟΣΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην οικονομική μεγέθυνση, τον ανταγωνισμό και την αλληλεπίδραση με την ανοικτότητα προς το εξωτερικό εμπόριο και τη χρηματοπιστωτική ανάπτυξη, και την ανισότητα.

Παίζει μουσική;

Εντοπίσαμε τη Μαριάνθη Αναστασάτου και στην Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας». Οι τρεις Κεφαλονίτισσες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που συμμετέχουν στην μαντολινάτα είναι η Ματούλα Φιοράτου -δασκάλα μαντολίνου στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά- η Μαριάννα Αντωνέλου στα μαντολίνα και η Μαριάνθη Αναστασάτου στην κιθάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαριάνθη Αναστασάτου Brussels Group

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ