Economist: Οι άγριοι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν φοβούνται την έξοδο από το ευρώ

Για τους άγριους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν φοβούνται την έξοδο από το ευρώ γράφει ο Economist.

Μάλιστα το δημοσίευμα ξεκινάει με το ερώτημα που είχε θέσει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης για την έξοδο ή όχι από το ευρώ «Θα ήταν τόσο μεγάλη καταστροφή;». Το ερώτημα το είχε θέσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο συντάκτης αφού αναλύει την κατάσταση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και τις υποχρεώσεις που καλείται8 να πληρώσει μέσα στο επόμενο διάστημα στη συνέχεια αναφέρεται στην «σκληρή» πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τους «άγριους» όπως τους χαρακτηρίζει. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ανάμεσά τους υπάρχουν Μαρξιστές και πρώην κομμουνιστές (όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης), μαοϊστές και υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ.
Οι επαναστάτες είναι περίπου 20-30 από τους συνολικά 149 βουλευτές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αριθμός όμως που μπορεί να αποδειχθεί ικανός για να μην περάσει η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Μέχρι στιγμής ο κ. Τσίπρας έχει κρατήσει στο πλευρό του το κόμμα εν μέρει με το να δίνει ηχηρές "παραστάσεις" απείθειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ εν μέσω διαπραγμάτευσης. Ο κίνδυνος από αυτό είναι ότι μπορεί τελικά να μετατραπεί σε αδυναμία πληρωμής των πιστωτών.

Κλείνοντας ο συντάκτης θέτει το ερώτημα «Θα ήταν αυτό μια καταστροφή;» Αν αυτή η λεπτή ισορροπία συνεχιστεί ο κ. Λαφαζάνης μπορεί σύντομα να μάθει την απάντηση στην προβοκατόρικη ερώτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ