Στοιχεία-σοκ: Απλήρωτοι δύο στους δέκα εργαζόμενους στη χώρα από 3-12 μήνες - iefimerida.gr

Στοιχεία-σοκ: Απλήρωτοι δύο στους δέκα εργαζόμενους στη χώρα από 3-12 μήνες

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία για την κατάσταση της αγοράς καθώς σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το 20% των εργαζομένων σε όλη τη χώρα είναι απλήρωτοι από 3 μήνες ως ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το 60% των προσλήψεων που έγιναν μέσα στο 2014 αφορούσε μερική απασχόληση, ενώ μόνο το 40% κανονική πρόσληψη.

Οπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Βεργίνα Τηλεόραση) ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παγώνης, ένα ποσοστό έως και 20% από τους συνολικά 3.524.500 εργαζόμενους στη χώρα μας, είναι απλήρωτοι από 3-12 μήνες.

Η εικόνα στην αγορά εργασίας γίνεται ακόμη πιο σκοτεινή αφού η επίσημη ανεργία είναι αμετακίνητη στο 25.7% και το ποσοστό στις γυναίκες έχει ξεπεράσει το 32% με τον αριθμό των δηλωμένων ανέργων να φθάνει στα 1.220.000 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ