«Εμφύλιος» στην Mercedes για την ήττα του Χάμιλτον - iefimerida.gr

«Εμφύλιος» στην Mercedes για την ήττα του Χάμιλτον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λιους Χάμιλτον μετά από μια σειρά λαθών πήρε την 3η θέση στο Grand Prix του Μονακό.

Η επιλογή της ομάδας να δώσει εντολή στον Βρετανό πιλότο μετά το ατύχημα που είχε ο Μαξ Φερστάπεν και υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, έφερε τον παγκόσμιο πρωταθλητή από άνετα πρώτο στην τρίτη θέση και χάρισε τη νίκη στον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Το αφεντικό της ομάδας, Τότο Βολφ, ζήτησε συγγνώμη για τη γκάφα. «Εμείς χάσαμε τον αγώνα για τον Λιούις με την απόφασή μας να πάμε στο συγκεκριμένο σημείο στα πιτ. Κρίναμε λάθος τη διαφορά που υπήρχε και το μονοθέσιό του βγήκε από την πρώτη στην τρίτη θέση μετά το πιτ στοπ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολογηθούμε. Θα ήταν σίγουρα ο νικητής, αλλά τα κάναμε θάλασσα», τόνισε.

Ο μεγάλος αδικημένος έσφιξε το χέρι του νικητή και δεν έδειξε να κρατά κακία. Τουλάχιστον δεν το εξωτερίκευσε. «Δεν ήταν και ο πιο εύκολος αγώνας. Η ομάδα μου κάνει εξαιρετική δουλειά από την αρχή της σεζόν. Μαζί κερδίζουμε και μαζί χάνουμε. Θα καθίσουμε, θα μιλήσουμε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να βελτιωθούμε. Το μόνο που έχω τώρα στο μυαλό μου είναι πώς θα νικήσω στον επόμενο αγώνα», ανέφερε ο Χάμιλτον.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ παραδέχτηκε πως επωφελήθηκε από το λάθος της ομάδας του. «Ξέρω πως ήμουν πολύ τυχερός σήμερα. Ο Λιούις οδήγησε εξαιρετικά και άξιζε τη νίκη. Χαίρομαι πάντως που κέρδισα», ανέφερε ο Γερμανός πιλότος που έγινε ο τέταρτος πιλότος με τρεις σερί νίκες στο Μονακό μετά τους Γκρέιαμ Χιλ, Αλέν Προστ και Άιρτον Σένα.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, πάντως, έδειχνε πολύ ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση: «Το σημαντικό είναι πως όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία ήμασταν εκεί και την εκμεταλλευτήκαμε. Η δεύτερη θέση είναι πολύ καλή για την ομάδα μας».

Ο Νίκι Λάουντα δεν μπορούσε να πιστέψει πώς το λάθος της Mercedes να στείλει τον Λιούις Χάμιλτον σε ένα αχρείαστο και… άκαιρο πιτ στοπ στέρησε τη νίκη στον Βρετανό πιλότο. Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του μετά το Grand Prix του Μονακό.

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο στείλαμε τον Λιούις στα πιτ. Είναι λάθος απόφαση. Ξεκάθαρα. Λυπάμαι πολύ. Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο. Εμείς φταίμε. Έγινε ένα σοβαρό λάθος, πάρθηκε μια βιαστική απόφαση, αλλά αυτό συμβαίνει όταν μιλάνε πολλοί άνθρωποι μαζί και υπάρχει αναστάτωση. Ζητώ συγγνώμη από τον Λιούις και τους μηχανικούς της ομάδας», δήλωσε ο θρύλος της Formula 1.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χάμιλτον Mercedes formula Μονακό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ