Berenberg: Η ελληνική οικονομία πλήττεται από την «ύφεση Τσίπρα» - iefimerida.gr

Berenberg: Η ελληνική οικονομία πλήττεται από την «ύφεση Τσίπρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με το τελευταίο σημείωμα της τράπεζας Berenberg, στην Ελλάδα υπάρχει ένα φαινόμενο που φέρει την κωδική ονομασία «Tsipras recession». Σε απλά ελληνικά: «ύφεση Τσίπρα».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας, Χόλγκερ Σμίντλινγκ, για πολλοστή φορά ασκεί έντονη κριτική στις πολιτικές που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί ευθέως για την κατάσταση στην οποία έχει περιλέθει η ελληνική οικονομία.

Με σημείωμά του προς τους επενδυτές, ο αναλυτής επισημαίνει με νόημα πως «τα λίγα πολιτικά λάθη κοστίζουν περισσότερα από την εξάλειψη της διεθνούς εμπιστοσύνης».
«Το γεγονός πως η λαϊκιστική αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους διεθνείς πιστωτές συνιστά ένα από τα μικρότερα προβλήματα της Ελλάδας» εξηγεί εν συνεχεία.
Το χειρότερο όλων, συμπληρώνει ο Holger Schmieding, είναι επιδείνωση του κλίματος στο εσωτερικό της χώρας.
Όπως υπερθεματίζει η Berenberg Bank, οι εκροές κεφαλαίων από τις τράπεζες ανέρχονται στα 55 δισ. ευρώ, κατά το διάστημα Δεκεμβρίου – Μαρτίου. Πρόκειται για ποσό, ίσο με το 30% του συνολικού ετήσιου ΑΕΠ!

«Η διαρκής διαρροή κεφαλαίων έχει εν μέρει παραλύσει το τραπεζικό σύστημα, εξαναγκάζοντας την ΕΚΤ να παρέχει μία σταθερή γραμμή ζωής προς τις ελληνικές τράπεζες» καταλήγει ο Holger Schmieding.
Ως επιτομή των ισχυρισμών του Δανού αναλυτή, σημειώνεται πως το α’ 3μηνο του 2015 καταγράφηκε ύφεση -0,2% έναντι του δ’ 3μηνου του 2014.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ύφεση Berenberg Bank
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ