Εντολή για άμεση απελευθέρωση δικηγόρων και συμβολαιογράφων - iefimerida.gr

Εντολή για άμεση απελευθέρωση δικηγόρων και συμβολαιογράφων

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απελευθέρωση νομικών επαγγελμάτων και συνεχή «έλεγχο» της πορείας εφαρμογής των νέων νόμων έβγαλε η σημερινή συνάντηση των τεχνοκρατών της Τρόικα με τον υπουργο Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, οι απεσταλμένοι της Τρόικα απαίτησαν την «εδώ και τώρα» απελευθέρωση των επαγγελμάτων των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών ενώ ζήτησαν και λεπτομερή στοιχεία για το πως λειτουργεί η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα φορολογικά δικαστήρια, πιέζοντας και για την εφαρμογή του «ηλεκτρονικού δικογράφου». Από την πλευρά τους, οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι έτοιμη ως προς την υποδομή της για το ηλεκτρονικό δικόγραφο, συμφώνησαν όμως ότι η εισαγωγή του ψηφιακού συστήματος στη δικαιοσύνη θα επιταχύνει την απονομή της.

Οι τεχνοκράτες της Τρόικα έβαλαν στο τραπέζι μέχρι και τις αμοιβές των δικηγόρων, αλλά οι κκ Βενιζέλος και Παπαϊωάνου παρουσίασαν στοιχεία που απέδειξαν ότι οι δικηγορικές αμοιβές στη χώρα είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ