Πεπόνι με προσούτο και φιστίκια

Σαν σαλάτα ή κύριο γεύμα.

Χορταίνει και δροσίζει όσο καμία σαλάτα στις αρχές του καλοκαιριού.


Υλικά

  • 1 πεπόνι βιολογικό κατά προτίμηση
  • 150 γραμμάρια προσιούτο ελληνικό (Στρεμμένου) ή ιταλικό (Πάρμας)
  • Λίγα ανάλατα πράσινα φυστίκια

Εκτέλεση

  • Κόψτε το πεπόνι σε φέτες λεπτές
  • Τυλίξτε γύρω από κάθε φέτα μια φετούλα προσιούτο
  • Σπάστε χοντρά τα φυστίκια στο μούλτι
  • Ρίξτε άφθονα πάνω από τη σαλάτα

Οι New York Times, στην ειδική σελίδα τους για την κουζίνα προτείνουν μια σαλάτα με προσιούτο υπερπαραγωγή:

Περιέχει ραπανάκι κόκκινο, αυγά βραστά, ξερό παξιμάδι, κίτρινα και κόκκινα πατζάρια, ξερά φασόλια, προσιούτο και πεπόνι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πεπόνι προσιούτο φυστίκια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ