Νίκησε τον καρκίνο και στο τέλος έσωσε την ομάδα του - Η συγκλονιστική ιστορία του Γιόνας Γκουτιέρεζ [εικόνες]

Επέστρεψε νικητής στη μάχη της ζωής νικώντας τον καρκίνο και με την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της Νιούκαστλ, έφυγε νικητής και από το γήπεδο, χαρίζοντας στην ομάδα του την παραμονή. Ο Γιόνας Γκουτιέρεζ από την κόλαση του Οκτωβρίου, βρέθηκε ξανά στο δικό του παράδεισο!

Ένα τάκλιν από τον Μπακαρί Σανιά στο φινάλε της σεζόν 2012-2013 ήταν η αρχή μιας περιπέτειας, η οποία θα αποτελούσε για τα επόμενα δύο χρόνια το μεγαλύτερο μάθημα ζωής στον Γιόνας Γκουτιέρεζ αλλά και σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο. Οι αφόρητοι πόνοι που ένιωθε για μέρες ο ποδοσφαιριστής της Νιούκαστλ, ανάγκασαν το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου να υποβάλει τον Αργεντινό σε εξετάσεις. Ο υπέρηχος έδειξε αυτό που δεν φανταζόταν κανείς. Καρκίνο στα γεννητικά όργανα.

Ο χρόνος πάγωσε. Το χαμόγελο του Γκουτιέρεζ επίσης. Η επίσημη ανακοίνωση προκάλεσε θλίψη στην ποδοσφαιρική Αγγλία όχι γιατί κινδύνευε να μπει τέλος στην καριέρα ενός σπουδαίου αθλητή αλλά επειδή σύμφωνα με τους γιατρούς, η περίπτωσή του δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολη. «Έχω καρκίνο των όρχεων. Όταν μου το επιβεβαίωσαν πήγα στο σπίτι και έκλαψα. Αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που πρέπει να παίξω στη ζωή μου» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκουτιέρεζ, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2013 χειρουργήθηκε στην Αργεντινή. «Ήρθα στην Αργεντινή με δικά μου έξοδα, παρά το γεγονός ότι έχω συμβόλαιο με τη Νιούκαστλ» εξήγησε. «Τα χρήματα δεν είναι σημαντικά, αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία» πρόσθεσε.

Ένα μήνα μετά την επέμβαση ήταν σε θέση να επιστρέψει στη δράση. Ολα είχαν κυλήσει θετικά όμως η πόρτα της ομάδας του ήταν κλειστή. Η Νιούκαστλ τον έδωσε δανεικό τον Ιανουάριο του 2014 στη Νόριτς, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στα «καναρίνια». Κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του όμως, ήρθε το δεύτερο χτύπημα. Ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Ο Γκουτιέρες έχασε ξανά τη γη κάτω από τα πόδια του. Η κατάσταση αυτή τη φορά ήταν ακόμη πιο σοβαρή.

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο ήταν άμεση. Μετά από πολύμηνη μάχη, τις αλλεπάλληλες χημειοθεραπείες κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε όλα του τα μαλλιά, πολλά κιλά αλλά όχι την πίστη του ότι θα τα καταφέρει, πήρε εξιτήριο. Στις 3 Νοεμβρίου του 2014, στεκόταν στο σπί του, νικητής και ήταν έτοιμος να γευτεί τη χαρά της ζωής ξανά.

Στις 4 Μαρτίου του 2015 πλέον επέστρεψε για πρώτη φορά στο «Σ.Τζέιμς Παρκ» και ένα ολόκληρο γήπεδο τον αποθέωσε κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά το τέλος του αγώνα, αποκάλυψε το νέο τατουάζ που «κοσμούσε» το κορμί του. «Είμαι ξανά ζωντανός, πιο ζωντανός απ' ότι ήμουν σε ολόκληρη τη ζωή μου» έγραψε στο δεξί του μπράτσο.

Ολο αυτό το διάστημα δεν έφυγε στιγμή από δίπλα του η αρραβωνιαστικιά του. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός, σε μια πρόσφατη δημοσίευσή του στα social media, χαρακτήρισε την Αλεχάντρα Μαλιέτι, κολόνα της ζωής του. «Αγαπώ την Αλεχάντρα. Την ευχαριστώ για αυτό που είναι. Την θαυμάζω. Είναι η ζωή μου», ανέφερε.

Βγαίνοντας νικητής στο στίβο της ζωής, δεν θα μπορούσε να μην πετύχει στο γήπεδο. Στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, οδήγησε τη Νιούκαστλ, στην παραμονή έχοντας μια ασίστ και ένα γκολ. Η ομάδα που τον έδιωξε και δεν του κάλυψε ούτε μία λίρα κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, σώθηκε από τα δικά του πόδια. Ομως ο Γκουτιέρεζ δεν κρατάει κακία σε κανέναν. Βγήκε νικητής στη ζωή και αυτό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει πλέον. Τώρα όπως είπε άλλωστε και ο ίδιος, είναι πιο ζωντανός από ποτέ!



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ