Τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ «σώζουν» τις αποκρατικοποιήσεις - iefimerida.gr

Τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ «σώζουν» τις αποκρατικοποιήσεις

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «παρά πέντε» το ελληνικό Δημόσιο κατάφερε χθες να εξασφαλίσει έσοδα ύψους 935 εκατ. ευρώ, μέσω της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ για τα φρουτάκια και την επέκταση της άδειας ως το 2030, μειώνοντας έτσι την απόκλιση από τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2011.

Αν συνυπολογιστούν μάλιστα και τα 400 εκατ. ευρώ από την πώληση του 10% του ΟΤΕ, τα συνολικά έσοδα του τριμήνου ανέρχονται σε 1,33 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 1,7 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πως είναι θέμα ημερών και η ανακοίνωση της επέκτασης της σύμβασης για το «Ελ. Βενιζέλος», ώστε να καλυφθεί πλήρως έστω και με ολιγοήμερη καθυστέρηση ο στόχος των εσόδων.

Τώρα, όσον αφορά το σύνολο του έτους, κατά δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, αναμένονται έσοδα 4 δισ. ευρώ (έναντι 5 δισ. ευρώ που ήταν η πρόβλεψη στο Μεσοπρόθεσμο). Μέχρι το τέλος του 2014 θα πρέπει να συγκεντρωθούν μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 28 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ