Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι ζητούν ρήξη με τους δανειστές, πόλεμο με τα συμφέροντα και προτείνουν Grexit - iefimerida.gr

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι ζητούν ρήξη με τους δανειστές, πόλεμο με τα συμφέροντα και προτείνουν Grexit

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / PHASMA / Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να είμαστε έτοιμοι για ρήξη και να προετοιμάσουμε για αυτό και τον λαό, δήλωσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Πετράκος, ενώ ο Γιάννης Μηλιός άσκησε κριτική για τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

«Αυτοί που λένε ρήξη να καταθέσουν το δικό τους πρόγραμμα», απάντησε ο Στέλιος Παππάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος είπε: «Να προετοιμάσουμε τον λαό και να τον ενημερώσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε». Και παραίνεσε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «να μη λέμε ότι όλα είναι καλά. Για μας δεν είναι ούτε πάση θυσία στο ευρώ ούτε στη συμφωνία».

Παράλληλα, τόνισε ότι «ο Τσίπρας δίνει μάχη με τα συμφέροντα και πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο. [...] Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της» είπε και εξαπέλυσε κριτική στην απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου λέγοντας πως «η 20ή Φλεβαρη ήταν μεγάλο λάθος», προσθέτοντας: «Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο. [...] Δεν πληρώνουμε, δεν μπαίνουμε στη λογική των ισοδυνάμων. Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μηλιός, με σαφείς αιχμές στην ηγετική ομάδα της διαπραγμάτευσης, αλλά και σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού είπε: «Κάποιοι είπαν ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας που δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία».

«Και γράφτηκαν διάφορα σχετικά με μένα ότι η κριτική που ασκήσαμε προερχόταν από πικρία και δεχτήκαμε χυδαίες επιθέσεις μέσω του Τύπου» πρόσθεσε το μέλος της ΚΕ εξαπολύοντας επίθεση στα ΜΜΕ. Παράλληλα δήλωσε: «Πάντα χρειάζεται μια νέα "Αυριανή" και ένας νέος αυριανισμός αλλά όχι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση είναι σύγκρουση και ο αντίπαλος πρέπει να φοβάται. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος» είπε ο κ. Μηλιός ασκώντας κριτική στη διαπραγματευτική ομάδα και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να υπογράψουμε μια συμφωνία που να μην είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας και τις δεσμεύσεις μας και δεν πρέπει να πληρώσουμε αν δεν εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Η καθυστέρηση δεν είναι πιστωτικό γεγονός απέναντι σε θεσμικούς δανειστές».

Ταυτόχρονα, όμως, εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης. «Προτείνω την αθέτηση πληρωμών στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ (αν πειστούμε) γιατί εκτιμώ ότι η αλλαγή νομίσματος σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών» δήλωσε.

«Αυτοί που λένε ρήξη να καταθέσουν το δικό τους πρόγραμμα» απάντησε, από την πλευρά του, ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, και εμφανίστηκε αντίθετος «σε μια και συνολική ρήξη που σημαίνει χρεοκοπία» και υπέρ των μικρών ρήξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ