H 65χρονη Γερμανίδα-φαινόμενο γέννησε τετράδυμα, πρόωρα [εικόνες] - iefimerida.gr

H 65χρονη Γερμανίδα-φαινόμενο γέννησε τετράδυμα, πρόωρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 65χρονη γερμανίδα Ανεγκρέτ Ράουνινγκ που είχε προκαλέσει σοκ με την απόφασή της να μείνει ξανά έγκυος στην ηλικία της, γέννηση τετράδυμα και έγινε μητέρα για 17η φορά!


Τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο η γερμανίδα έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με το κανάλι RTL.
Αυτή η βερολινέζα που πλησιάζει στη σύνταξη είναι η πλέον ηλικιωμένη μητέρα με νεογέννητα στον κόσμο. Τα νεογέννητα γεννήθηκαν πρόωρα, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, μετά από μόνο 26 εβδομάδες εγκυμοσύνης και μπήκαν αμέσως σε θερμοκοιτίδα αλλά έχουν πολλές πιθανότητες να επιβιώσουν.
Η γερμανίδα είναι ήδη μητέρα 13 παιδιών και γιαγιά με 7 εγγόνια. Είναι καθηγήτρια αγγλικών και ρωσικών και είχε κάνει πολλές απόπειρες τεχνητής γονιμοποίησης στην Ουκρανία. Η τελευταία της προσπάθεια αποδείχτηκε επιτυχημένη και η εγκυμοσύνη είχε καλό τέλος, αν τα βρέφη επιζήσουν.

H 65χρονη Γερμανίδα-φαινόμενο γέννησε τετράδυμα, πρόωρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
H 65χρονη Γερμανίδα-φαινόμενο γέννησε τετράδυμα, πρόωρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
H 65χρονη Γερμανίδα-φαινόμενο γέννησε τετράδυμα, πρόωρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
H 65χρονη Γερμανίδα-φαινόμενο γέννησε τετράδυμα, πρόωρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
H 65χρονη Γερμανίδα-φαινόμενο γέννησε τετράδυμα, πρόωρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η περίπτωσή της είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και η 65χρονη δασκάλα είχε γίνει πρωτοσέλιδο στην γερμανική Bild. Πολλοί γιατροί αντέδρασαν αρνητικά στην είδηση λέγοντας ότι μετά τα 50 υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για μια γυναίκα είτε να πεθάνει στη γέννα –κίνδυνος επί 200 φορές- είτε τα παιδιά να γεννηθούν πρόωρα και να κινδυνεύσουν.
Η τελευταία εγκυμοσύνη της ήταν στα 55 και είχε ήδη προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη Γερμανία. Η ίδια μιλώντας τότε για την ριψοκίνδυνη απόφασή της είχε δηλώσει ότι ήθελε να κάνει το χατήρι της μικρής της κόρης, ηλικίας 9 ετών, που ήθελε ένα μικρό αδελφάκι.
Ο γιατρός Israël Nisand ανέφερε πριν από δύο μήνες στην Europε1 ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τη μητέρα για την απόφασή της αλλά τους γυναικολόγους. «Οποια κι αν είναι τα κίνητρα, όσο καλά τεκμηριωμένα κι αν είναι, το ιατρικό σώμα δεν πρέπει να ενθαρρύνει τόσο τρελές αποφάσεις. Οι ασθενείς έχουν το δικαίωμα να ζητούν ο,τιδήποτε, οι γιατροί δεν έχουν δικαίωμα να δέχονται ο,τιδήποτε», δηλώνει.
Ο ίδιος εκτιμά ότι «η ιατρική δεοντολογία είναι να μην δημιουργείται κίνδυνος, καταρχήν. Αλλά όταν κάποιος γονιμοποιεί 4 έμβρυα σε μια μήτρα γυναίκας 65 ετών, κάνει ένα επαγγελματικό βαρύ σφάλμα», προσθέτει.
Ωστόσο, υπήρξαν πράγματι γιατροί που αποδέχτηκαν να χρησιμοποιήσουν σπερματοζωάρια και ωάρια (η 65χρονη γερμανίδα είναι ανύπαντρη) και να πραγματοποιήσουν πολλαπλές γονιμοποιήσεις σε αυτή τη γυναίκα. Στη Γερμανία, πάντως, κανένας γιατρός δεν δέχτηκε να το κάνει γι’αυτό η 65χρονη κατέφυγε στο εξωτερικό.

H 65χρονη Γερμανίδα-φαινόμενο γέννησε τετράδυμα, πρόωρα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 65χρονη Γερμανίδα γέννησε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ