Τι λέει ο Μενσά-Μπονσού και η ΑΕΚ για την αμφεταμίνη που ανιχνεύθηκε

Σαν... βόμβα έσκασε στην οικογένεια της ΑΕΚ η είδηση ότι ανιχνεύθηκε η ουσία αμφεταμίνη σε δείγμα του Ποπς Μενσά – Μπονσού.

Το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, από την ημέρα που ήρθε ο Μενσά – Μπονσού στην ΑΕΚ (τέλη 2014), έκανε έλεγχο σε τρία ματς της «Βασίλισσας». Στα εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Κηφισιά και Τρίκαλα. Με τον ΠΑΟ (62-70) στις 16 Φεβρουαρίου ο Βρετανός σέντερ είχε 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, με την Κηφισιά στις 15 Μαρτίου (97-73) είχε 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ με τα Τρίκαλα στις 18 Απριλίου (96-73) μέτρησε 15 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από την AEK, αναφέρουν πως ο παίκτης είχε δηλώσει στον ΕΣΑΚΕ το φάρμακο που έπαιρνε (πρόκειται για φαρμακευτικό σκεύασμα που παίρνει εδώ και χρόνια ο παίκτης για να αντιμετωπίσει μια ασθένεια) κανονικά στις αρμόδιες αρχές -και άρα όλοι γνώριζαν τα συστατικά του.

Στη «Βασίλισσα» υπήρξε σύσκεψη, όπου κλήθηκε να παρευρεθεί για να δώσει εξηγήσεις ο Βρετανός σέντερ και ακούστηκε η άποψη του. Στην Ενωση δεν καρατομούν τον παίκτη και ήδη ζήτησαν λεπτομέρειες από το ΕΣΚΑΝ για το θέμα, επιφυλασσόμενοι για τις μελλοντικές κινήσεις τους.

Η ΚΑΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Όπως μας ενημέρωσε σήμερα (22/05) το ΕΣΚΑΝ, ο αθλητής Ποπς Μενσά Μπονσού κατά την πρώτη εξέταση του δείγματος, που έδωσε στον έλεγχο που υποβλήθηκε μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα, στις 18 Απριλίου 2015, στο ΟΑΚΑ, ανιχνεύθηκε η ουσία αμφεταμίνη. Ο παίκτης κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις ενώπιον της διοίκησης. Η ΚΑΕ ΑΕΚ ζήτησε ήδη από το ΕΣΚΑΝ λεπτομέρειες για την ανάλυση του δείγματος και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ