Σε ποιον πρωθυπουργό φώναξε ο Γιούνκερ μόλις τον είδε «γεια σου, δικτάτορα» - iefimerida.gr

Σε ποιον πρωθυπουργό φώναξε ο Γιούνκερ μόλις τον είδε «γεια σου, δικτάτορα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει η διαρροή πληροφορίας από τη Ρίγα και τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με αυτήν, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντίκρισε το πρωί στη Ρίγα τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, του είπε «γεια σου, δικτάτορα».

Την πληροφορία μετέφερε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρισκόταν μπροστά στους δύο άντρες προκειμένου να τους φωτογραφίσει, όπως γράφει η Le Soir. Ηδη στα social media η είδηση προκάλεσε έκπληξη και τις πρώτες αντιδράσεις.

Ο Βίκτορ Ορμπάν, μάλιστα, του απάντησε «Χαιρετώ τον μεγάλο Δούκα» αφήνοντας αιχμές για το Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να επανέλθη στη χώρα του η θανατική ποινή, προκαλώντας την οργή της Κομισιόν και ανθρωπιστικών οργανώσεων παγκοσμίως. Με δημόσια παρέμβασή του από το Στρασβούργο, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, επέκρινε την ιδέα του Ορμπάν υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.Παράλληλα, ο επίτροπος τόνισε στην παρέμβαση που είχε κάνει, πως μια ακόμη ένδειξη της αρνητικής στάσης που τηρεί η ουγγρική κυβέρνηση σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η «εθνική διαβούλευση σχετικά με τη μετανάστευση και την τρομοκρατία» που ξεκίνησε στην Ουγγαρία και που εκτιμάται ότι ενισχύει τη μισαλλοδοξία εναντίον των μεταναστών.

Σε ποιον πρωθυπουργό φώναξε ο Γιούνκερ μόλις τον είδε «γεια σου, δικτάτορα» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ