FAZ: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις στα εργασιακά - iefimerida.gr

FAZ: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις στα εργασιακά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις συζητήσεις για τα εργασιακά φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει και πάλι η Αθήνα, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για παραχωρήσεις στις συζητήσεις με τους δανειστές.

Ειδικά τα εργασιακά, γράφει η εφημερίδα, θεωρούνταν θέμα ταμπού για την Αθήνα. Μετά και την κατάθεση νέας πρότασης μεταρρύθμισης από την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει εκ νέου οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group. «Μόνο όταν συμφωνηθεί ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα μπορεί να αναμένει την εκταμίευση της δόσης του δανείου ύψους 7,2 δισ. ευρώ».

Η εφημερίδα κάνει λόγο και για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες: «Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδρίασαν για άλλη μια φορά την Τετάρτη για την περαιτέρω ενίσχυση ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Αθήνα φέρεται να έχει ζητήσει αύξηση ύψους 1,1 δισ. ευρώ της έκτακτης ρευστότητας».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brussels Group EKT Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ