Υποβιβάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης, αθωώθηκαν ΟΦΗ-Γιάννενα - iefimerida.gr

Υποβιβάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης, αθωώθηκαν ΟΦΗ-Γιάννενα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις αγωνιστικες μετά την έναρξη της Super League, άλλη μια ομάδα υποβιβάζεται, αφού η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League τιμώρησε με υποβιβασμό τον Αστέρα Τρίπολης, κρίνοντας ότι ευσταθεί η κατηγορία για απόπειρα δωροδοκίας στον Ολυμπιακό Βόλου.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τη Super League, η Επιτροπή δέχθηκε ότι ο Γιώργος Μποροβήλος «τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ' αυτήν πράξη (δωροδοκία)» και του επέβαλε «τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ' αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια».

Παράλληλα επέβαλε στην ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης «την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων ευρώ».

Η απόφαση είναι εφέσιμη και οι υπέυθυνοι του Αστέρα, θα περιμένουν την έκδοση του σκεπτικού της απόφασης το πρωί της Δευτέρας, ούτως ώστε να προσφύγουν στη δευτεροβάθμια ειτροπή της ΕΠΟ, εκφράζοντας μάλιστα αισιοδοξία αφού όπως λένε δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν τον υποβιβασμό.

ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννενα αθώωθηκαν αφού δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή των προέδρων τους σε υποθέσεις δωροδοκίας και παράνομου στοιχηματισμού.

Τι γίνεται με το πρωτάθλημα

Στην περίπτωση που στο σκεπτικό της ΕΠΟ δεν προσδιορίζεται σαφώς τι θα γίνει με τον αντικαταστάτη του Αστέρα, προκύπτουν δύο πιθανά σενάρια για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Το πρώτο προβλέπει υποβιβασμό του Αστέρα στην Football League και ακύρωση των αποτελεσμάτων του που προέκυψαν μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Ο αντικαταστάτης του, για τον οποίο θα υπάρξει νέο δικαστικό θρίλερ μέχρι να αποφαστιστεί ποιός θα είναι, θα κληθεί να ξαναδώσει τα παιχνίδια που έπαιξε ως τώρα ο Αστέρας.

Το δεύτερο και σίγουρα πιο βολικό, για την διοργανώτρια αρχή, σενάριο, είναι η αποβολή του Αστέρα από τη Super League. Στην περίπτωση αυτή, τα αποτελέσματα των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών μένουν ως έχουν, η ομάδα της Τρίπολης μηδενίζεται για το υπόλοιπο πρόγραμμα και οι ομάδες που θα την αντιμετώπιζαν, παίρνουν διαδοχικά «τρίποντα» και ο Αστέρας επανέρχεται του χρόνου στη Football League...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ