Η «σκληρή» προπόνηση των νεαρών Βρετανών για το «βαρύ» ελληνικό καλοκαίρι! - iefimerida.gr

Η «σκληρή» προπόνηση των νεαρών Βρετανών για το «βαρύ» ελληνικό καλοκαίρι!

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι να κάνουν άραγε αυτές οι χιλιάδες των νεαρών τουριστών που αναστατώνουν κάθε καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά, όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους; Άραγε και εκεί να τριγυρνούν γυμνοί και μεθυσμένοι με χόμπι τους να αναστατώνουν απελπισμένους αστυνομικούς και ειδικευόμενους γιατρούς στα τοπικά νοσοκομεία; Η απάντηση που δίνει ένας φωτογράφος ο οποίος αφιέρωσε πέντε χρόνια καταγράφοντας χαρακτηριστικές εικόνες της βρετανικής νυχτερινής ζωής είναι σίγουρα καταφατική!

Ο Maciej Dakowicz έζησε στο Κάρντιφ, πρωτεύουσα της Ουαλίας, για πέντε χρόνια, και προσπάθησε να καταγράψει τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Η δουλεία του με τίτλο Cardiff after Dark κατάφερε να ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης και όταν την παρουσίασε για πρώτη φόρα σε φεστιβάλ δημοσιογραφικής φωτογραφίας στη Γαλλία, όλοι μίλησαν για μια ιδιαίτερα ρεαλιστική απεικόνιση ολόκληρης της σύγχρονης βρετανικής νυχτερινής ζωής. Εικόνες γεμάτες αλκοόλ, λιποθυμίες, καυγάδες, ξεγυμνώματα, φιγουράρουν χαρακτηριστικά μπροστά από το φακό του. Σαν και αυτές που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι από τηλεοπτικά ρεπορτάζ σε Μάλλια και Φαληράκι, αλλά αυτή τη φορά στο σπίτι τους.

Όταν οι φωτογραφίες έφτασαν σε μεγαλύτερο κοινό ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση της πραγματικής εικόνας της πόλης και μονομέρεια, αφού όπως είπαν τέτοιες εικόνες εμφανίζονται παντού στη χώρα. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τη δουλειά του λέγοντας πως προσπάθησε είναι να είναι αντικειμενικός, ενώ συμφώνησε πως, όντως, σε άλλα μέρη της Μεγάλης Βρετανίας, γίνονται και χειρότερα.

Η «σκληρή» προπόνηση των νεαρών Βρετανών για το «βαρύ» ελληνικό καλοκαίρι! | iefimerida.gr 0
Η «σκληρή» προπόνηση των νεαρών Βρετανών για το «βαρύ» ελληνικό καλοκαίρι! | iefimerida.gr 3
Η «σκληρή» προπόνηση των νεαρών Βρετανών για το «βαρύ» ελληνικό καλοκαίρι! | iefimerida.gr 5
Η «σκληρή» προπόνηση των νεαρών Βρετανών για το «βαρύ» ελληνικό καλοκαίρι! | iefimerida.gr 7
Η «σκληρή» προπόνηση των νεαρών Βρετανών για το «βαρύ» ελληνικό καλοκαίρι! | iefimerida.gr 8

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ