Αλγερία: Εδειξε τα πόδια της και την έδιωξαν από τη Νομική -Τα social media εκδικήθηκαν [εικόνες]

Στις 9 Μαϊου 2015, μια φοιτήτρια Νομικής εκδιώχθηκε από την αίθουσα των εξετάσεων της σχολής της στο Πανεπιστήμιο στο Αλγέρι, γιατί φορούσε κοντή φούστα.


Η φούστα της στην πραγματικότητα έφτανε ως το γόνατο αλλά κρίθηκε υπερβολικά κοντή από τον επιβλέποντα. Η απόφαση επικυρώθηκε από τον πρύτανη της σχολής ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο κανονισμός απαιτούσε να φοράει κάποιος καθωσπρέπει ρούχα.


Η απόφαση προκάλεσε σοκ στις γυναίκες της Αλγερίας και υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτριας Sofia Djema αποφάσισαν να στηρίξουν την ταπεινωμένη φοιτήτρια και να επαναστατήσουν μέσω των social media. Η σκηνοθέτης δημιούργησε μια σελίδα στο facebook με τίτλο «Η αξιοπρέπειά μου δεν είναι το μήκος της φούστας μου».

Εκατοντάδες άτομα, άνδρες και γυναίκες, ανέβασαν τις γάμπες τους, τις οποίες δεν φοβούνται να δείχνουν στους δρόμους της χώρας, στους χώρους εργασίας, στο σπίτι ή στην παραλία.

Το εκπληκτικό είναι ότι στην Αλγερία θεωρούν τη φούστα ως το γόνατο αληθινή επανάσταση!

Εικόνες από την σελίδα της αλγερινής σκηνοθετιδας:


Η σκηνοθέτης στη σελίδα της γράφει:
«Από πότε αποφασίζει κάποιος για το μήκος της αξιοπρέπειάς μου; Να οι γάμπες μου, αυτές είναι. Δεν σοκάρουν παρά τα χαλασμένα μυαλά. Επαναστατείστε ενάντια στην ταπείνωση, ενάντια στον καθημερινό ισλαμισμό, ενάντια στη διαφθορά, ενάντια στον ισλαμισμό των μπίζνες, εναντίον όσων κλέβουν την ανθρωπιά σας, αλλά όχι ενάντια στις γάμπες μου. Δεν σας έκαναν τίποτα. Στη χειρότερη περίπτωση, δεν σας αρέσουν...»


Μιλώντας σε γαλλικό σάιτ, η σκηνοθέτης κατήγγειλε το πρόβλημα που συμβαίνει στην Αλγερία.

«Το σώμα της γυναίκας γίνεται πολεμικό μέτωπο όταν η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική. Οσο μένουμε σιωπηλές, χάνουμε ακόμη και τις μικρές μας κατακτήσεις και η κατάσταση των γυναικών χειροτερεύει. Σήμερα, στην Αλγερία, η φραστική βία είναι καθημερινή και θεωρείαι κάτι συνηθισμένο. Το να περπατήσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, ακόμη κι αν ντυθείς με φούστα ή παντελόνι, αρκεί για να δεχτείς απίστευτη βία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ