Μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο: Γάζωσαν τον ξάδελφο της Ελευθερίας Ελευθερίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο: Γάζωσαν τον ξάδελφο της Ελευθερίας Ελευθερίου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει στην κυπριακή κοινή γνώμη η μαφιόζικη εκτέλεση του 39χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Αναστασίου, εξαδέλφου της τραγουδίστριας Ελευθερίας Ελευθερίου.

Σύμφωνα με την Cyprus Times, η αστυνομία βλέπει ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε σε φλεγόμενο αυτοκίνητο στην περιοχή Ξυλοφάγου στην Κύπρο. Οι δράστες φαίνεται να έκλεισαν ραντεβού θανάτου στον 39χρονο επιχειρηματία, ο οποίος ήταν γνωστός γνωστός στις αρχές, καθώς είχε σημειωθεί εις βάρος του απόπειρα δολοφονίας και πριν από δύο χρόνια.

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο: Γάζωσαν τον ξάδελφο της Ελευθερίας Ελευθερίου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο 39χρονος ο οποίος είχε το παρατσούκλι Σιάλος, δολοφονήθηκε άγρια το βράδυ της 15ης Μαΐου και σύμφωνα με το κυπριακό site, η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές ερευνούν τη σχέση του θύματος -και την ύπαρξη πιθανότατα ανοιχτών λογαριασμών- με ηχηρά ονόματα του υποκόσμου εναντίον των οποίων στρέφονται αυτή τη στιγμή οι έρευνες.

Ολα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της 15ης Μαΐου, εντοπίστημε φλεγόμενο όχημα σε ανοικτό χώρο στην αερογέφυρα κοντά στην έξοδο Ξυλοφάγου.

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο: Γάζωσαν τον ξάδελφο της Ελευθερίας Ελευθερίου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο σημείο έσπευσνα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσία και των Βρετανικών Βάσεων. Κατά τη διαδικασία κατάσβεσης της φωτιάς, διαπιστώθηκε ότι εντός του αυτοκινήτου υπήρχε απανθρακωμένο πτώμα. Αμέσως, κλήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων όπου διενήργησαν έρευνες και διαπίστωσαν ότι η φωτιά ξέσπασε έπειτα από εμπρησμό.

Σύμφωνα με πηγές της Cyprus Times, το όχημα ανήκει στη 70χρονη μητέρα του θύματος, ενώ η πόρτα του συνοδηγού βρέθηκε ανοικτή. Όπως όλα δείχνουν, οι δράστες έκλεισαν ραντεβού θανάτου με το θύμα, όπου αφού τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ ακολούθως πυρπόλησαν το όχημα του, πιθανόν για να σβήσουν κάθε ίχνος και τράπηκαν σε φυγή.

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο: Γάζωσαν τον ξάδελφο της Ελευθερίας Ελευθερίου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σημειώνεται ότι εναντίον του Μιχάλη Αναστασίου είχε σημειωθεί αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας το 2013 έξω από πρακτορείο στοιχημάτων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το όνομα του θύματος ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις που διαπράχθηκαν στο παρελθόν και ως εκ τούτου οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο τα κίνητρα του εγκλήματος να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Επίσης ο 39χρονος απασχόλησε τις αρχές, μεταξύ άλλων, για υποθέσεις τζόγου.

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο: Γάζωσαν τον ξάδελφο της Ελευθερίας Ελευθερίου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σοκάρει το πόρισμα της νεκροψίας -Πιθανότατα τού έβαλαν φωτιά ενώ ήταν ζωντανός

Δύο ημέρες αργότερα βγήκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης. Τα στοιχεία σοκάρουν.

Τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενήργησε για λογαριασμό των Βρετανικών Βάσεων η εξ Ελλάδος ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπόυλου, κατέδειξαν ότι ο εκτελεστής ή οι εκτελεστές, πυροβόλησαν το θύμα τους δύο φορές στο στήθος από πολύ κοντινή απόσταση.

Μάλιστα, συμφωνα με την ίδια πηγή, τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, αναμένεται να καταδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας, εάν το θύμα ήταν ακόμα ζωντανό, όταν πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο του. Η ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πάντως πως η δολοφονία του επιχειρηματία έγινε στον χώρο που βρέθηκε το αυτοκίνητό του.

Πάντως η ολοκλήρωση των εξετάσεων DNA θεωρείται διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο: Γάζωσαν τον ξάδελφο της Ελευθερίας Ελευθερίου [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Το θύμα

Το αντίο της Ελευθερίας Ελευθερίου

Η τραγουδίστρια αποχαιρέτησε τον ξάδελφό της με μία ανάρτηση στο Facebook.

«Έχω να θυμάμαι όμορφες στιγμές και πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα...Θα σε σκέφτομαι και εσύ θα μας προστατεύεις όπως έκανες πάντα...Μακάρι να μπορούσα να είμαι δίπλα στην οικογένειά μας αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μου είναι μαζί τους, μαζί σου! Καλό ταξίδι ξαδερφούλη μου. Θα είσαι πάντα ο Σιάλος μου!! RIP» έγραψε η τραγουδίστρια.

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο: Γάζωσαν τον ξάδελφο της Ελευθερίας Ελευθερίου [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το θύμα αποχαιρέτησε με ανάρτησή του στο Facebook και ο Κύπριος τραγουδιστής-συμμετέχων στο «The Voice» Αντώνης Οικονόμου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ