Θεοδωράκης: Η Βουλή έχει πρόβλημα και είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Η Βουλή έχει πρόβλημα και είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η δραχμή δεν είναι μια πτώση, είναι «μικρασιατική καταστροφή». Σε μια χώρα που εισάγει το γάλα και το ψωμί, σημαίνει ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει δελτίο τροφίμων. Πρέπει λοιπόν, να βρει το θάρρος ο κ. Τσίπρας να ελέγξει αυτούς τους γραφικούς οι οποίοι προπαγανδίζουν το «κόμμα της δραχμής».

Γιατί σε μια χώρα όπου κυκλοφορούν θεωρίες ότι υπάρχουν λεφτά, ότι μπορούμε να μοιράζουμε λεφτά στον κόσμο, βλέπουμε ότι όσο καθυστερεί να λυθεί το πρόβλημα, αρχίζει και μεγαλώνει το «κόμμα της δραχμής». Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στην ερώτηση που του έκαναν η Όλγα Τρέμη και ο Νίκος Ευαγγελάτος για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στη δραχμή.

Παράλληλα δριμεία κριτική στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και στον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη σε σχέση με τη συνέντευξή του στους New York Times εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Online» και στην Ολγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα της Βουλής είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι ήταν λάθος τελικά η επιλογή της ως προέδρου της Ελληνικής Βουλής.

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει την κυβέρνηση, έχοντας προσωπική ατζέντα. «Εχει δική της πολιτική για τη διαπραγμάτευση και το χρέος και τις γερμανικές επανορθώσεις», ανέφερε.

Οσό για τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Επρεπε να διαψεύσει αμέσως και πλήρως το δημοσίευμα των New York Times ο Γιάνης Βαρουφάκης», γιατί, όπως είπε, κάνει ζημιά στον κ. Τσίπρα που πηγαίνει να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Για το κυβερνητικό έργο, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι οι υπουργοί ακολουθούν την ατζέντα των συνιστωσών και τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση στην κρίσιμη φάση που περνάει η χώρα. «Λέμε, Φέρε τη συμφωνία - αν είναι ευρωπαϊκή, θα την ψηφίσουμε. Μετά πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση - να κάνει ο κ. Τσίπρας μια κυβέρνηση ωριμότητας».

Η έκφραση της τωρινής κυβέρνησης είναι συντηρητική, δίνουμε χρόνο στον κ. Τσίπρα να καταλάβει τις λάθος επιλογές του και μετά θα πρέπει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ανώτατου πλαφόν στις συντάξεις και υπέρ του να μην μειωθούν οι κατώτατες συντάξεις, ενώ στις επικουρικές ζήτησε να καλύπτονται από τίς εισφορές των εργαζομένων και όχι από τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι δεν έχει βεντέτα με τον Πάνο Καμμένο, αλλά ασκεί αυστηρή κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως και στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά που πάει, όπως είπε, την παιδεία πενήντα χρόνια πίσω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ