Τιμωρούν το πρακτορείο Thomas Cook για τα δύο παιδάκια που πέθαναν στην Κέρκυρα - iefimerida.gr

Τιμωρούν το πρακτορείο Thomas Cook για τα δύο παιδάκια που πέθαναν στην Κέρκυρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τύπος στη Βρετανία «βοά» με πρωτοσέλιδα κατά της Thomas Cook, όπως μεταδίδει το Reuters, καθώς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να κινητοποιήσουν μποϊκοτάζ κατά του τουριστικού γραφείου.

Η εταιρεία έχει εισπράξει μεγαλύτερη αποζημίωση από τους γονείς για το τραγικό περιστατικό, αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, και «δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη».

Υπό την πίεση αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook εξέφρασε, σήμερα Τετάρτη, τη λύπη του για τους θανάτους των δύο παιδιών, επιδιώκοντας να σταματήσει η επίθεση.

«Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι αισθάνομαι βαθύτατα συγγνώμη για τον τραγικό θάνατο των δύο παιδιών», δήλωσε. «Εχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του θέματος και τη σχέση με αυτή την οικογένεια», πρόσθεσε.

Ο ίδιος είπε ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπει καμία επίπτωση στις κρατήσεις. Ωστόσο, οι μετοχές της Thomas Cook διαπραγματεύονται κάτω από 0,5%, στις 156,6 πένες, αφού προηγουμένως διαπραγματεύονταν κάτω όσο το 2 %, το οποίο ο αναλυτής της Cenkos, Simon French, λέει ότι θα μπορούσε να αποδοθεί στην πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα.

Για το εξάμηνο έως τις 31 Μαρτίου η Thomas Cook ανέφερε λειτουργικές ζημίες ύψους £ 173.000.000 ($ 268.000.000) και συρρίκνωση της εποχιακής απώλειας εξαιτίας λιγότερων πελατών για διακοπές από £ 187.000.000 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η τραγική ιστορία

Η ιστορία είχε συγκλονίσει: Τα δύο παιδάκια, ηλικίας 6 και 7 ετών, δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που περνούσαν τις διακοπές τους με τους γονείς τους, τον Οκτώβριο του 2006.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Tomas Cook παιδάκια πέθαναν τιμωρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ