Σπηλιωτόπουλος: Θα δίνω από 5 ευρώ σε όσους κτίζουν το προφίλ μου... - iefimerida.gr

Σπηλιωτόπουλος: Θα δίνω από 5 ευρώ σε όσους κτίζουν το προφίλ μου...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος την είδηση ότι με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πρέσβης εκ προσωπικοτήτων.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια υπογραφή χωρίζει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο από το Διπλωματικό Σώμα αλλά φαίνεται ότι αυτή δε θα πέσει. Συγκεκριμένα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο διορίζεται πρέσβης εκ προσωπικοτήτων είναι – σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα – ήδη υπογεγραμμένο από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και βρίσκεται στα συρτάρια του Προεδρικού Μεγάρου, περιμένοντας το κατάλληλο… timing!
O φάκελος με τον διορισμό του είχε φθάσει πριν ακόμη λήξει η θητεία του Κάρολου Παπούλια, με τον πρώην Πρόεδρο να μην βάζει τελικά την υπογραφή του και να αφήνει το θέμα εκκρεμότητα για τον διάδοχό του, Προκόπη Παυλόπουλο.
Αν τελικά «πέσει» η υπογραφή, η Ελληνική Δημοκρατία θα αποκτήσει τον πρώτο –εδώ και πολλά χρόνια- πολιτικό που εγκαταλείπει την ενεργό δράση για να αναλάβει πρεσβευτικό αξίωμα.​

Τι απαντά ο Αρης
Ωστόσο σύμφωνα με Τα Νέα, δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να πέσει η υπογραφή.
Ο ίδιος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, όταν ακούει όλα αυτά περί πρέσβεως κ.τ.λ. νομίζει πως του κάνουν… πλάκα:
«Μου κάνουν πλάκα, δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο» λέει. Κάποια στιγμή σοβαρεύει και λέει:
«Ας» τους να τα λένε. Καλύτερα να σε σέβονται παρά να σε αγνοούν». Και ξαφνικά πάλι νομίζει ότι του κάνουν πλάκα και ξεσπά:
«Νομίζω ότι έχω γίνει περιζήτητος, αφού σκέφτομαι να δίνω από 5 ευρώ σε όσους κτίζουν το προφίλ μου».

Αδωνις: Είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο;
Ήδη ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ακούγοντας την είδηση ότι ο πρώην βουλευτής του κόμματος Άρης Σπηλιωτόπουλος θα αναλάβει πρέσβης εκ προσωπικοτήτων με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, έσπευσε να σχολιάσει και να ζητήσει διάψευση μέσω twitter, κάτι που δεν έγινε!
Με ανάρτησή του στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης γράφει στον Αρη Σπηλιωτόπουλο:
«Είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο; αν δεν ισχύει μήπως να το διαψεύσεις να μήν σέρνεται;»
Προς το παρόν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν έχει απαντήσει στον Αδωνι, κάτι που εντείνει την παραφιλολογία ότι μπορεί και να έχει δεχθεί την πρόταση.


Τι είναι οι Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων

Με διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών μπορεί να διορίζονται Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων.
Σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα στη θέση αυτή διορίζονται αναγνωρισμένης αξίας προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας.
Οι Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων εξαιρούνται της μονιμότητας και δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις της επετηρίδας του Διπλωματικού Κλάδου. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία Πρέσβεως. Ωστόσο, μόνο αν οι ίδιοι θέλουν μπορούν να παραιτηθούν από το μισθό.
Για παράδειγμα στο πρόσφατο παρελθόν ο Γιώργος Χατζημαρκάκης διορίστηκε πρέσβης εκ προσωπικοτήτων από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρης Σπηλιωτόπουλος πρέσβης φήμες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ