Spiegel: Η ελληνική χρεοκοπία πλησιάζει -Η κυβέρνηση απειλεί με στάση πληρωμών - iefimerida.gr

Spiegel: Η ελληνική χρεοκοπία πλησιάζει -Η κυβέρνηση απειλεί με στάση πληρωμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Ελλάδα, υποστηρίζει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Κι αυτό γιατί στις 5 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρει να βρει τα χρήματα.

Εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει στις 5 Ιουνίου, επισήμως η χώρα θα χρεοκοπήσει

Το άρθρο αναφέρει πως η χώρα βρίσκεται δύο εβδομάδες πριν από τη χρεοκοπία, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα απειλεί με στάση πληρωμών στις αρχές Ιουνίου.

«Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στη χρεοκοπία», αναφέρει στο επίμαχο άρθρο του το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει: «Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις στελέχους της ελληνικής κυβέρνησης. Στις 5 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρει να βρει τα χρήματα και να αποκληρώσει τη δόση στον οργανισμό. Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τη δόση της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο, τότε και επισήμως η χώρα θα χρεοκοπήσει».

Παράλληλα ο συντάκτης επισημαίνει πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως πρώτα θα πληρώσει τις συντάξεις των Ελλήνων και εν συνεχεία θα εξυπηρετηθούν οι πιστωτές των Αθηνών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι προτιμά να αφήσει απλήρωτο το ΔΝΤ απ' ό,τι τον ελληνικό λαό.

Επιπλέον, στο άρθρο γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι «στις 5 Ιουνίου έρχεται η ώρα της αλήθειας».

Spiegel: Η ελληνική χρεοκοπία πλησιάζει -Η κυβέρνηση απειλεί με στάση πληρωμών | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ