O λογαριασμός στο Ιnstagram που σε βάζει κατευθείαν στο ΕΜΣΤ [εικόνες] - iefimerida.gr

O λογαριασμός στο Ιnstagram που σε βάζει κατευθείαν στο ΕΜΣΤ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνθρώπινα σώματα στο πάλλευκο εσωτερικό τοπίο του ολοκαίνουργιου αλλά ακόμα άδειου Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ορίζουν τον χώρο, γίνονται κλίμακα, γίνονται παλμός και σε μεταφέρουν μέσα στο κτίριο.

O λογαριασμός στο Ιnstagram που σε βάζει κατευθείαν στο ΕΜΣΤ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ολα αυτά συμβαίνουν στον λογαριασμό στο Ιnstagram που μόλις εγκαινίασε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς προχωρά σε μια νέα δυναμική πορεία και στο χώρο των social media. Με το κτίριο να έχει μόλις παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους και το ΔΣ με την Κατερίνα Κοσκινά και τους 14 υπαλλήλους να εργάζονται προκειμένου να ανοίξει και για το κοινό, οι πολίτες μπορούν μέσω των λογαριασμών αυτών να αρχίσουν να εγκαθιδρύουν μια σχέση με το μουσείο.

O λογαριασμός στο Ιnstagram που σε βάζει κατευθείαν στο ΕΜΣΤ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι φωτογραφίες από το λογαριασμό @emstathens στο Ιnstagram προέκυψαν βασικά από το InstaMeetpo που οργανώθηκε μέσα στο μουσείο το Σάββατο 16 Μάη. Αυτή ήταν η αφορμή για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του μουσείου, το οποίο κάλεσε κορυφαίους Έλληνες Instagrammers να φωτογραφίσουν για πρώτη φορά τους χώρους του Μουσείου και μοιράζονται τις φωτογραφίες με #inside_emst! Τον συντονισμό των Instagrammers ανέλαβε ο Νικόλας Μάστορας.

O λογαριασμός στο Ιnstagram που σε βάζει κατευθείαν στο ΕΜΣΤ [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η Κασσιανή Μπένου από το γραφείο Τύπου διαβεβαιώνει πως στο μέλλον θα διοργανωθούν και άλλες αντίστοιχες ενέργειες, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μουσείου αναβαθμίζονται με στόχο τόσο μια σύγχρονη προσέγγιση στο χώρο και στη σύγχρονη τέχνη, όσο και τη δυναμική διάδραση με τους πολίτες ακόμα και πριν ανοίξει για το κοινό το ΕΜΣΤ.

O λογαριασμός στο Ιnstagram που σε βάζει κατευθείαν στο ΕΜΣΤ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ετσι το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, περίπου έξι άτομα βρέθηκαν σε χώρους του ΕΜΣΤ και έπαιξαν με την αίσθηση του άδειου μουσείου. Στην ουσία διατύπωσαν με τη σωματική παρουσία τους και τις φωτογραφίες του τη συνθήκη κατοίκησης του χώρου. Χρησιμοποίησαν ακόμη και πέπλα ή καπέλα, ενώ όλοι φορούσαν μαύρα, ή τουλάχιστον ένα μαύρο ρούχο, για να γίνει εμφανής η αντίθεση με τις κατάλευκες στιλπνές επιφάνειες του χώρου.

O λογαριασμός στο Ιnstagram που σε βάζει κατευθείαν στο ΕΜΣΤ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η Κασσιανή Μπένου μας εξήγησε πως οι χρήστες ανεβάζουν τις εικόνες αυτές στους προσωπικούς του λογαριασμούς και στη συνέχεια γίνονται repost στον λογαριασμό Instagram του μουσείου (@emstathens) και ανεβαίνουν και στο Facebook. Eτσι υπάρχει συνάφεια σε όλες τις δημόσιες πλατφόρμες έκφρασης και πληροφόρησης του ΕΜΣΤ.

O λογαριασμός στο Ιnstagram που σε βάζει κατευθείαν στο ΕΜΣΤ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΣΤ instagram Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ