Berenberg: Πλησιάζει η πρόταση-τελεσίγραφο των δανειστών στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Berenberg: Πλησιάζει η πρόταση-τελεσίγραφο των δανειστών στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρόταση-τελεσίγραφο των δανειστών κάνει λόγο η Berenberg Bank, η οποία επισημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα της μεγάλης απόφασης για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την τράπεζα οι δανειστές θα καταθέσουν πρόταση «take it or leave it» με συγκεκριμένη διορία, ενώ, δεν αποκλείουν την πιθανότητα δημοψηφίσματος ή εκλογών από τον Τσίπρα.

Η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, ενώ, όποια κι αν είναι η πρόοδος σε ζητήματα όπως ο ΦΠΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις δεν υπάρχει πρόοδος σε τομείς που είναι βασικοί για τους εταίρους.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ενώ, δεν υπάρχει συμφωνία για το συνταξιοδοτικό.

Παράλληλα, αναφορικά με τον εξορθολογισμό του δημοσίου, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κάνει βήματα προς τα πίσω με την ψήφιση νόμου για την επαναπρόσληψη 15.000 υπαλλήλων.

Οπως αναφέρουν οι αναλυτές της Berenberg Bank η πρόταση των δανειστών ίσως να συνοδεύεται από μια διορία για την αποδοχή της και κάτι τέτοιο θα καθιστούσε πολύ δύσκολη την αποδοχή της από την ελληνική κυβέρνηση.

Το πιθανότερο είναι ότι θα προσφέρει την πρώτη εκταμίευση, μόλις ψηφιστούν οι πρώτες μεταρρυθμίσεις και ο κ. Τσίπρας έχει πάρει τις μεγάλες αποφάσεις.

Ο Τσίπρας δεν έχει συσπειρώσει το κόμμα του

Πάντως, η Berenberg επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει το κόμματο και ενδέχεται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την πρόταση της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ή να πάει σε πρόωρες εκλογές.

H πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού επιθυμεί την παραμονή στην χώρα, κάτι που αποτελεί «κλειδί» στην εκτίμηση της Berenberg Bank ότι με πιθανότητα 70% η Ελλάδα θα κάνει τελικά ότι χρειάζεται για να παραμείνει στο ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Berenberg τελεσίγραφο δανειστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ