Τσίπρας: Αυτό που επιδιώκουμε είναι συμφωνία σε δύο φάσεις

Πέντε ώρες κράτησε η συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχε και ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του προεδρείου της Κ.Ο. ενώ στη συνεδρίαση συμμετείχαν και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου Νίκος Φίλης και Αλέκος Καλύβης.

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι συμφωνία σε δυο φάσεις. Η πρώτη φάση, τώρα, θα λύνει το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας. Και μόλις κλείσει αυτή η συμφωνία, θα ξεκινήσει η συζήτηση, από τώρα μέχρι το φθινόπωρο, να μπουν μέσα το χρέος και τα θέματα αγκάθια» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έδειξε στους παρισταμένους ότι επιθυμεί την συμφωνία και ότι το κλίμα είναι κοντά στη συμφωνία με τους εταίρους.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι «Υπάρχει εμπλοκή με το διπλό ΦΠΑ, με τις πιστωτικές κάρτες». «Θα πάμε σε νέα φόρμουλα» τόνισε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι:
«Έχουμε συμφωνήσει στα πρωτογενή πλεονάσματα για τα δυο πρώτα χρόνια».

Στην συνεδρίαση έγινε συζήτηση για το πως θα επικοινωνήσουν προς τα έξω την επερχόμενη συμφωνία με τους εταίρους.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα γίνει συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον το Σαββατοκύριακο, και έπεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ