Λοβέρδος στην εξεταστική για τα Μνημόνια: Στήριζες Παπανδρέου, τώρα είσαι γενίτσαρος του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Λοβέρδος στην εξεταστική για τα Μνημόνια: Στήριζες Παπανδρέου, τώρα είσαι γενίτσαρος του ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διαμάχη και... ξεκαθάρισμα λογαριασμών ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα Μνημόνια, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε live στο iefimerida.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παίζει παιχνίδι σκοπιμοτήτων επισημαίνοντας ότι η εξεταστική αναφέρεται μόνο στο πρώτο μνημόνιο και το PSI και όχι στο δεύτερο.

Εβαλε, μάλιστα, στο κάδρο των ευθυνών τη νέα κυβέρνηση, αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη τονίζοντας

«Το κάνατε αυτό προκειμένου να αποφύγετε έρευνα για την επέκταση της δεύτερης δανειακής σύμβασης που έφερε η δική σας κυβέρνηση».

Ο Δημήτρης Βίτσας, πρόεδρος της επιτροπής, απάντησε ότι στο ερευνητικό πεδίο βρίσκονται και τα δύο μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις, ωστόσο, «έφτασε» μόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 επικαλούμενος σχετική απόφαση της Ολομέλειας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, επανήλθε εξηγώντας ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου με την οποία παρατάθηκε η 2η δανειακή σύμβαση, ενώ, ανάλογες απόψεις διατύπωσαν οι εισηγητές της ΝΔ και του Ποταμιού.

Επέκρινε, ακόμη, και την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

Για την κα Κασιμάτη σημείωσε ότι

«Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική είναι πρώην φανατική υποστηρίκτρια του ΓΑΠ, τώρα φανατική του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε τον αποκεφαλισμό του. Εισηγήθηκε την ευθύνη του Παπανδρέου για το μνημόνιο μία πρώην φανατική υποστηρίκτριά του, που έγινε γενίτσαρος κ ζητά τον αποκεφαλισμό του».

Την έκρηξή του προκάλεσε η ομιλία της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη η οποία ανέφερε πως το έργο της επιτροπής θα είναι χρήσιμο στις επόμενες γενιές ώστε « Να μην επιτρέψουν την μετατροπή του κράτους σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Να αποτρέψουν την μετατροπή της κοινωνίας σε καιάδα. Να τσακίζουν τους σύγχρονους καιάδες του φασιsμού και να μην ξαναβάλουν την Δημοκρατία στο απόσπασμα όπως συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια».

Η Νίνα Κασιμάτη του απάντησε λέγοντας «Γνωρίζουν πολύ καλά οι 25.000 ψηφοφόροι μου το ΠΑΣΟΚ για κάποιους δεν ήταν επάγγελμα, ήταν ιδεολογία κάποιοι γίνανε πρώτα γγ κυβερνήσεων και μετά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αρκετά με την καραμέλα της υποστήριξης του Παπανδρέου. Ήμουν η πρώτη που αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το 2010 λόγω μνημονίου. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανένα»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος της απάντησε λέγοντας «Θέλετε να δείτε τον Παπανδρέου στη φυλακή, εσείς η πιο φανατική υποστηρίκτρια του;» με την κα Κασιμάτη να λέει «Θα γίνετε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μ' αυτό τον τρόπο νομίζετε;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ