Στα δύο η ΝΔ για την συμφωνία με τους εταίρους - iefimerida.gr

Στα δύο η ΝΔ για την συμφωνία με τους εταίρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσωκομματικούς πονοκεφάλους προκαλεί στη ΝΔ το ενδεχόμενο συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών, καθώς καταγράφονται διαφορετικές απόψεις και διαπιστώνονται σοβαρές διαφωνίες που μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση.

Η πρώτη μεγάλη συζήτηση για το «ναι» ή το «όχι» στη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση γίνεται στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης.

Η πλευρά Σαμαρά κρατά επιφυλακτική στάση, θεωρώντας πολύ πιθανή την καταψήφιση της συμφωνίας. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ, επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πάρει οριστική θέση πριν γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Πρόσθεσε ότι «δεν θα κλείσει την πόρτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης», ξεκαθαρίζοντας όμως παράλληλα ότι η ΝΔ είναι αντιπολίτευση και όχι δεκανίκι της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να πείσει ακόμα και δικούς της.

«Κάποιοι μάς συμβουλεύουν να δεσμευτούμε ότι θα ψηφίσουμε κάτι που ακόμα δεν είδαμε. Αν δεν τα ψηφίσουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές, πώς θα εφαρμοστούν; Αυτό είναι ο ορισμός της ακυβερνησίας» εξήγησε ο κ. Σαμαράς, εκτοξεύοντας τα βέλη του προς την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον πιέζουν να πει «ναι» στη συμφωνία της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αντίθετος σε ενδεχόμενη καταψήφιση της συμφωνίας με τους εταίρους. «Νομίζω ότι με αφορμή το ζήτημα της στάσης της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία, την οποία ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και εκεί θα πρέπει η Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010, στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας. Η ΝΔ θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο» διαμήνυσε, σε έντονους τόνους, μιλώντας στον Real FM.

Παρόμοιες απόψεις έχει εκφράσει και η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ προβληματισμό προκαλεί η στάση που θα κρατήσει η καραμανλική πτέρυγα, καθώς με τις έως τώρα ενδείξεις φαίνεται ότι από τη στιγμή που η συμφωνία έρθει ως νομοσχέδιο στη Βουλή, θα ψηφίσει υπέρ της επικύρωσής της, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ