Ο Φερχόφστατ καταγγέλλει αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ο Φερχόφστατ καταγγέλλει αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλεί ο Γκι Φερχόφστατ τους βασικούς πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων του ελληνικού ζητήματος, καταγγέλλοντας την έλλειψη διαφάνειας στις συζητήσεις.

«Εχουμε έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ζητά από τους βασικούς πρωταγωνιστές να έλθουν στο Κοινοβούλιο για ενημέρωση. Εννοώ τους κκ Τσίπρα, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ και Ντράγκι», τόνισε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών σε συνέντευξη Τύπου στο ΕΚ στο Στρασβούργο.

«Ηλθε η στιγμή να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα», προσέθεσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΚ.

«Ελπίζουμε ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να υλοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ώστε όλοι οι πρωταγωνιστές να έχουν τη δυνατότητα να δικαιολογήσουν τα τεκταινόμενα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ