H UEFA αλλάζει το Financial Fair Play υπέρ των συλλόγων - iefimerida.gr

H UEFA αλλάζει το Financial Fair Play υπέρ των συλλόγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν αναγκάστηκα να βγάλουν από τα ταμεία τους 49 εκ. ευρώ η κάθε μία για να πληρώσουν το πρόστιμο του FFP από την UEFA. Σε κάποιες άλλες επιβλήθηκαν περιορισμοί στις μεταγραφές. Οι διαμαρτυρίες των συλλόγων όμως φαίνεται πως τελικά έπιασαν τόπο με τον Μισέλ Πλατινί να δηλώνει ότι θα υπάρχει αλλαγή στο καθεστώς με μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Λιγότερο αυστηρό θα είναι το Financial Fair Play από την UEFA όπως αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος Ιουνίου. Τα πρόστιμα σε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των συλλόγων με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αναζητά ήδη τον τρόπο δημιουργίας ενός πιο ελαστικού πλέγματος, το οποίο θα διατηρήσει μεν μια ισορροπία στις μεταγραφές των «ισχυρών» αλλά δεν θα τους δεσμεύει στον απόλυτο βαθμό.

«Η αλήθεια είναι πως θα υπάρξει αλλαγή. Δεν θα σας το ανακοινώσω εγώ αυτή την στιγμή αλλά η επιτροπή που έχει αναλάβει τον συγκεκριμένο κανονισμό. Νομίζω ότι στο τέλος του Ιουνίου θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο μπορώ να πω ότι θα είναι πιο ελαστικό» τόνισε ο Μισέλ Πλατινί, μιλώντας σε γαλλικό ραδιόφωνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UEFA financial fair play Μισέλ Πλατινί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ