Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος της κυβέρνησης η οριστική κατάργηση των Πανελληνίων

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ανάγκη διεκδίκησης ενός άλλου εκπαιδευτικού συστήματος, «μακριά από το εξετασιοκεντρικό, ανταγωνιστικό και αγχογόνο σύστημα» που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες σήμερα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Γνωρίζουμε πως το εκπαιδευτικό μας σύστημα σήμερα είναι εξετασιοκεντρικό, άρα ανταγωνιστικό και αγχογόνο. Ενισχύει τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τους αποκλεισμούς ενώ με τις πανελλαδικές εξετάσεις, εκτός όλων των άλλων, ακυρώνεται επιπλέον ο αυτόνομος ρόλος του Λυκείου. Είναι ένα σύστημα το οποίο δε μας χωράει.

Γίνεται, για άλλη μια φορά ορατή η ανάγκη για διεκδίκηση ενός άλλου εκπαιδευτικού συστήματος. Ενός συστήματος που δεν θα αποκλείει κανέναν και καμία αλλά που θα κατοχυρώνει το καθολικό δικαίωμα στη γνώση, χωρίς τη στείρα μέτρηση των ικανοτήτων των μαθητών αλλά με στόχο την ανάπτυξή τους.

Πρέπει να πούμε "όχι" στο ανταγωνιστικό και παράλληλα φτωχό σχολείο και να απαιτήσουμε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και δημόσιο, "χωρίς σύνορα", σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση, που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την μετάβαση από τη διαλυμένη παιδεία των μνημονίων ως τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος, που θα απαντάει στις ανάγκες μας, έχει ξεκινήσει. Με το τελευταίο νομοσχέδιο η κυβέρνηση κάνει μικρές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση με στόχο, ωστόσο, την οριστική κατάργηση των εξετάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξετάσεις σύστημα νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ