Εκπρόσωπος Κομισιόν: Δεν επιβεβαιώνω την ύπαρξη πρότασης για την Ελλάδα [εικόνα] - iefimerida.gr

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Δεν επιβεβαιώνω την ύπαρξη πρότασης για την Ελλάδα [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί πρότασης της Κομισιόν για την Ελλάδα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αννίκα Μπράινχαρντ.

Με «τιτίβιβισμα» στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, πριν από λίγο, η Μπράινχαρντ αναφέρει: Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αναφορές για πρόταση της Κομισιόν/Γιούνγκερ για την Ελλάδα. Δεν γνωρίζω καμία τέτοια πρόταση. Εργαζόμαστε για μια συνολική συμφωνία».

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Δεν επιβεβαιώνω την ύπαρξη πρότασης για την Ελλάδα [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Υπενθυμίζεται ότι κυκλοφόρησε πολυσέλιδο κείμενο υπό τον τίτλο «Σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» το οποίο προέρχεται από την Κομισιόν και συνιστά πρόταση προς τις εμπλεκόμενες πλευρές για να εξευρεθεί λύση.

Σε αυτή την πρόταση καταγράφονται όλα τα μέτρα και οι προϋποθέσεις για τη συμφωνία, ενώ, τα περισσότερα από αυτά που προτείνονται φαίνεται πως συνάδουν με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με το κείμενο, τίθενται δύο προϋποθέσεις: Να νομοθετηθούν τα συμφωνηθέντα μέτρα, που περιγράφονται στη λίστα και είναι ύψους 5 δισ. ευρώ, μέχρι τον Ιούνιο και να εφαρμοστούν το φθινόπωρο οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για την οικονομία που θα περιλαμβάνονται στη λίστα του ΟΟΣΑ και ήδη συμφωνημένες με τους ευρωπαίους μεταρρυθμίσεις όπως η αλλαγή του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ