Η αληθινή σαλάτα caprese

Αν δεν έχουμε τα πραγματικά υλικά, δεν αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχει χειρότερη σαλάτα από την ντομάτα-μοτσαρέλα που τρώμε με μερικά εστιατόρια. Γεύση πλαστικού, ντομάτα από ξύλο και αίσθηση ξυνίλας. Νομίζεις ότι μερικοί σεφ το κάνουν επίτηδες για να καταστρέψουν την Ιταλία.
Αν δεν έχεις τα πραγματικά υλικά, δεν χρειάζεται να κάνεις σαλάτα caprese. Καλύτερη μια ντοματοσαλάτα, ένας ντάκος, ο,τιδήποτε εκτός από αυτό.

Υλικά

  • 2 ντομάτες ώριμες, αληθινές, μυρωδάτες (όχι από σούπερ μάρκετ, αγοράστε από βιολογική λαϊκή)
  • Μοτσαρέλα  Bufala, αληθινή (σε ειδικά μπακάλικα, υπάρχουν παντού)
  • 5 κλωνάρια βασιλικού
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα μπαλσάμικο (προαιρετικά)

  • 1 φλυτζάνι ξύδι μπαλσάμικο ποιοτικό
  • 1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις ντομάτες σε παχιές φέτες
  • Κόβουμε την μοτσαρέλα σε παχιές φέτες
  • Σε ένα ειδικό πιάτο τοποθετούμε εναλλάξ ντομάτες και μποτσαρέλα
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη σε μικρές ποσότητες από πάνω
  • Ψιλοκόψτε βασιλικό, βάλτε και φυλλαράκια από πάνω

Για τη σάλτσα, αν σας αρέσει

  • Βάλτε το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα
  • Βράστε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά
  • Οταν ενωθούν τα υλικά αφήστε το να κρυώσει καλά
  • Ρίξτε από πάνω, αν σας αρέσει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σαλάτα caprese

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ