Τουρίστας, μόνος -Ενα φαινόμενο της νέας εποχής [εικόνες] - iefimerida.gr

Τουρίστας, μόνος -Ενα φαινόμενο της νέας εποχής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αριθμός τους αυξήθηκε τόσο γρήγορα που πλέον υπάρχουν ειδικά σάιτ μόνο γι'αυτούς. Δίπλα στις οικογένειες, τα ζευγάρια ή τα γκρουπ νέων, ο αριθμός των τουριστών που φεύγουν μόνοι τους αυξάνεται.

Αυτό γράφει η Stephanie Rosenbloom, η οποία αναλύει στους New York Times την έκρηξη αυτού του είδους τουρισμού.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Visa, «Visa Global Travel Intentions Study», το 24% των τουριστών ταξίδεψαν μόνοι τους στο τελευταίο τους ταξίδι, ενώ πριν από δύο χρόνια ήταν μόνο το 13%.

Πρόκειται για τουρίστες σόλο και όχι εργένηδες, επισημαίνει η δημοσιογράφος. Διότι, προσοχή, ο μοναχικός τουρίστας δεν είναι ένας χαζο-ανύπαντρος, άνω των 40, ο οποίος πάει διακοπές για να φλερτάρει ή για να βρει τον/την σύντροφο της ζωής του. Αντίθετα, πολλοί σόλο τουρίστες είναι παντρεμένοι ή ζουν σε συμβίωση. Ενας από τους λόγους που ταξιδεύουν μόνοι είναι ότι δεν συμπίπτει το χρονοδιάγραμμα με τον σύντροφο, στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Τουρίστας, μόνος -Ενα φαινόμενο της νέας εποχής [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η πλεοψηφία τέτοιων τουριστών σόλο είναι γυναίκες. «Πρόκειται για διακοπές ανεξαρτησίας και όχι για διακοπές φλερτ», εξηγεί μια πελάτισσα τέτοιων ταξιδίων. Οπως αναφέρει και το βρετανικό Booking, «πολλές γυναίκες παραδέχονται ότι αφού ασχολήθηκαν επί χρόνια με τον σύζυγο και τα παιδιά τους, είναι ευχάριστο να ασχοληθούν και με τον εαυτό τους, χωρίς να ανησυχούν».

Το σάιτ του Fox News αναφέρει ότι ο τομέας της κρουαζιέρας, η οποία γίνεται ανάρπαστη από τουρίστες τρίτης ηλικίας κυρίως, ήταν αυτός που κατανόησε το φαινόμενο του σόλο τουρίστα. Το 2010, η νορβηγική εταιρεία Cruise Line ήταν η πρώτη που λάνσαρε μια πτέρυγα 128 δωματίων με μονόκλινα, σε ένα μόνο πλοίο. Σήμερα, η υπηρεσία αυτή είναι γενικευμένη σε όλα τα πλοία της. Η εταιρεία Royal Caribbean ακολούθησε αμέσως το παράδειγμά της.

Τουρίστας, μόνος -Ενα φαινόμενο της νέας εποχής [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Οπως επισημαίνει η δημοσιογράφος του New York Times, τα τουριστικά πρακτορεία έβαζαν τους πελάτες που ταξίδευαν μόνοι σε πλοία να πληρώνουν πρόστιμο. Τώρα αυτό το πρόστιμο καταργήθηκε στα περισσότερα πρακτορεία. Επίσης το μεγάλο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης Westin New York Grand Central, λανσάρει στο εξής ειδικές τιμές για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες.

Τουρίστας, μόνος -Ενα φαινόμενο της νέας εποχής [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουρίστες μόνοι έρευνα αριθμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ